Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä teet helposti sekä alkoholillista että alkoholitonta sangriaa.
Espanjalainen sangria on monelle suomalaisellekin tuttu juomasekoitus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on punaviinin ja sitruunalimun yhdistelmä, johon tuoreet hedelmälohkot tuovat runsautta ja raikkautta sekä loraus brandya lisämakua, kertoo Anoran baarimestari Mikael Karttunen.
Karttunen vinkkasi kesäkuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten sangriaa saa itse tehtyä helposti. Juoma-asiantuntija suosittelee valitsemaan sangriaan espanjalaisen punaviinin Tempranillo-rypäleestä.
Appelsiinimehun sijaan Karttunen suosittelee käyttämään tuoreita appelsiini- ja sitruunalohkoja.
– Itse tykkään siitä, että siinä on tuoreen appelsiinin maku, että ei ole mikään alahyllyn appelsiinimehu – se pilaa tämän juoman.
Tärkeä vinkki on myös se, että jäitä tulee olla kannussa kunnolla.
Mitä muuta tulee ottaa huomioon sangriaa tehdessä? Katso videolta vinkit ja nappaa Mikaelin ohjeet: Perinteinen sangria ja alkoholiton kuohuviinisangria