Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehty sangria – älä tee yhtä valmistusmokaa: "Pilaa juoman"

9:32Vinkit aidolta maistuvan sangrian valmistamiseenKatso videolta vinkit sangrian valmistamiseen!
Julkaistu 18.06.2025 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä teet helposti sekä alkoholillista että alkoholitonta sangriaa.

Espanjalainen sangria on monelle suomalaisellekin tuttu juomasekoitus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on punaviinin ja sitruunalimun yhdistelmä, johon tuoreet hedelmälohkot tuovat runsautta ja raikkautta sekä loraus brandya lisämakua, kertoo Anoran baarimestari Mikael Karttunen.

Karttunen vinkkasi kesäkuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten sangriaa saa itse tehtyä helposti. Juoma-asiantuntija suosittelee valitsemaan sangriaan espanjalaisen punaviinin Tempranillo-rypäleestä. 

Sangria Viiden jälkeenSangria kannattaa tehdä perinteiseen tapaan kannuun.MTV

Appelsiinimehun sijaan Karttunen suosittelee käyttämään tuoreita appelsiini- ja sitruunalohkoja. 

– Itse tykkään siitä, että siinä on tuoreen appelsiinin maku, että ei ole mikään alahyllyn appelsiinimehu – se pilaa tämän juoman.

Tärkeä vinkki on myös se, että jäitä tulee olla kannussa kunnolla. 

Mitä muuta tulee ottaa huomioon sangriaa tehdessä? Katso videolta vinkit ja nappaa Mikaelin ohjeet: Perinteinen sangria ja alkoholiton kuohuviinisangria

Lue myös: Nämä kolme viiniä asiantuntija ostaisi juhannukseksi

Lisää aiheesta:

Helppo juoma juhliin! Baarimestari Gretan ohje mansikka-raparperibooliinÄlä tuhlaa samppanjaa klassikkodrinkkiin – näin korvaat sen edullisemmalla tuotteellaMoni pilaa suositun alkoholijuoman hölmöllä ratkaisulla: "On yleinen harhaluulo, että…"Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Loistava boolinkorvike kesäjuhliin – tätä sangria-reseptiä on pakko kokeilla! Uusi drinkkivillitys leviää: Hyödynnä viiniä uudella tapaa!
JuomatViinitViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 22.8.07:49
    Ravintolat

    Miten Michelin-ravintolalla voi olla anniskeluluvat toisen ravintolan kautta? Noho kommentoi

  • 26.7.14:35
    Vesimeloni

    Näppärä kikka! Raikas kesäjuoma syntyy yhdestä raaka-aineesta

  • 16.7.17:33
    Kesämyytit

    Elektrolyyttijuoma saattaa pelastaa kesäkuumalla – yksi ainesosa vaatii tarkkuutta

  • 29.6.19:01
    Muovi

    Näin vältät mikromuovien päätymistä elimistöön

  • 28.6.17:32
    DIY

    Marjaana sen keksi: Teki syöttötuolista juottotuolin