Onko fondue sinulle tuttu juttu? Nyt tämä menneiden vuosikymmenten juustoinen hittiruoka on jälleen nousemassa suosituksi.
"Laadukas fonduepata, luotettavasti toimiva pöytäkeitin ja fonduehaarukat – siinä kaikki tarvittavat fonduesetin osat. Juuston lisäksi pakollista on vain leipä. Kaikki muut ainekset ovat lisukkeita."
Näin kuvaillaan sveitsiläisiin juustoihin keskittyvällä Cheeses From Switzerland -sivustolla.
Juustofondue on alun perin kotoisin Sveitsistä, jossa sitä pidetään maan kansallisruokana. Fondue on hyvin yhteisöllinen ruoka, sillä se kokoaa perheenjäsenet yhteen padan ääreen jopa tuntien ajaksi.
Suomessa fonduepadat ovat olleet tuttu näky menneillä vuosikymmenillä ja ruokalaji on ollut suosittua esimerkiksi laskettelupäivän jälkeisenä after ski -herkkuna.
Lue myös: Tällaista juustoa suomalaiset nyt ostavat – hinta pakotti karsimaan suosikista
Fonduen uusi tuleminen?
Nyt fondue on alkanut jälleen näkyä niin ravintoloissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Maaliskuussa juustoista fondueta ylisti Instagram-tilillään muun muassa juontaja Anni Ihamäki.


