Antti Ruuskasen ”pumpulipolven” arvoitus ratkesi – keihäsmies satsaa kaiken olympialaisiin: ”Heittäminen alkoi joulukuussa”

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen kertoo käyneensä epäonnistuneiden Dohan MM-kisojen jälkeen polven putsausoperaatiossa.

Ruuskanen heitti viime kaudella loukkaantumisen takia erittäin vähän. Kesäkuun puolivälin kauden avauskisassa syntyi koko kauden paras tulos 85,15, mutta loppuvuodesta Dohassa 75-metrinen tarkoitti kauas MM-finaalipaikasta jäämistä.

Pettymyksen jälkeen Ruuskanen suuntasi tähystysleikkaukseen. MM-karsinnassa tukijalka oli hänen mukaansa kuin pumpulia.

– Se pisti miettimään, mikä on syy. Selvisi, että se on tukijalan polven hermotuksessa. Polvi putsattiin, sieltä otettiin rustopaloja polvilumpion välistä, Ruuskanen kertoo tiedotteessaan.

Leikkauksen jälkeen harjoittelussa on pikkuhiljaa palattu normitasolle.

– Fyysiset ominaisuudet ovat siellä, missä ne ovat olleetkin. Heittäminen alkoi joulukuussa. Olkapääleikkauksen ansiosta olen pystynyt heittämään ylipainoista keihästä ja hakemaan lajivoimaa paremmin kuin vuosiin, Ruuskanen viittaa muutaman vuoden takaiseen olkapääoperaatioon.

Tähtäin Tokiossa menestymisessä

Ruuskanen kertoo pysyttelevänsä Suomessa kevääseen asti. Toukokuussa edessä on harjoitusleiri, jonka jälkeen alkaa kisaaminen.

– Kisoja ei ole lyöty lukkoon. Haluan ensin varmistaa, että jalan hermotus toimii hyvin harjoituksissa, Ruuskanen sanoo.

Mahdollisuuksiaan onnistua ensin kesän arvokilpailuissa Ruuskanen ei epäile.

– Kohti unelmaa ollaan menossa. Tuskin olisin tässä puhumassa, jos en itse urheilijana uskoisi, että minulla on vielä mahdollisuuksia pärjätä olympiakisoissa, Ruuskanen toteaa.

Tokion olympialaisten keihäskarsinta heitetään keskiviikkona 5. elokuuta. Finaali on lauantaina 8. elokuuta. Lisäksi elokuun lopussa käydään EM-kisat Pariisissa.

Lue myös:

    Uusimmat