Antti Heikkilä lähetyksessä: Lievällä ylipainolla lisää elinvuosia

Lääkäri Antti Heikkilä kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, mitkä muut asiat vaikuttavat terveyteen kuin ylipaino.

Lihavuus on oire jostakin. Aineenvaihdunta ei toimi. Yleisesti ylipaino on nostettu teemaksi, mutta elimistössä tapahtuu hyvin paljon muutakin. Se muu jää yleensä piiloon, mutta lihavuus näkyy päälle.

– Ei se ylipaino sinänsä tarvitse olla haitallinen, vaan kysymys on siitä, mitä ihmisen elimistössä tapahtuu, lääkäri Antti Heikkilä totesi.

On ylipainoisia, jotka elävät hyvin pitkään, ja heillä on normaali aineenvaihdunta. Toisaalta on laihoja, joilla aineenvaihdunta on sekaisin, ja he kuolevat aikaisin. Heikkilän mielestä ylipaino ei ole itseisarvo.

– Sitä paitsi viimeaikaisten tutkimusten mukaan on todettu, että ne vanhukset, joilla on lievä ylipaino, elävät pisimpään, Heikkilä paljasti.

Normaalipaino onkin Heikkilän mukaan lähes fasismia. Se on luokiteltu pitkälti ulkonäköperiaatteiden perusteella.

– Painoindeksi on yksi täysin epätieteellinen menetelmä. Siinä käytetään tiettyä kaavaa painon ja pituuden suhteen, Heikkilä sanoi.

Esimerkiksi Schwarzenegger on painoindeksin mukaan toivottoman ylipainoinen. Mittaus ei siis erittele lihaksista ja rasvasta tulevaa painoa. Ja lihakset painavat huomattavasti paljon enemmän kuin läski.

Pitäisi myös huomioida, että on olemassa kahdenlaista rasvaa. Ihonalainen rasva ei ole oikeastaan ollenkaan haitallista. Mutta sisäelimissä oleva rasva on se, joka häiritsee aineenvaihduntaa. Näitä kahta ei yleensä eroteta.

– Nyt on kehitetty menetelmiä ja arvioidaan sitä sisäelinten rasvaa. Mennään oikeaan suuntaan kuitenkin, Heikkilä kiitteli.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mikä seikka dieettiasioissa on jäänyt täysin taustalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja