Laihduttaisitko sinä lapamadolla? Nämä dieetit jopa tappavat maailmalla!

Maailmalla kiertää mitä ihmeellisimpiä dieettejä, joihin kuuluu esimerkiksi lapamatoja, unta, hengittelyä, rukoilua ja kivikauden jäljittelyä. Jotkin näistä listverse.comin listaamista nälkäkuureista ovat jopa tappaneet.

Lapamatodieetti

Tämä dieetti on yhtä iljettävä kuin nimensä: ensin syödään lapamato, sitten sen annetaan kasvaa kehossa täysikasvuiseksi. Lopulta mato ulostetaan. Dieetin kannattajat vannovat, että metodilla painoa putoaa jopa puolesta kilosta kiloon viikossa.

Afrikassa ja Meksikossa on lapamatofarmeja, joilla turisteja tartutetaan "turvallisesti". Madot kerätään ihmiskäyttöön lehmistä, joihin ne on ensin tartutettu. Dieetin toimivuuden väitetään perustuvan siihen, että lapamato kiinnittyy suolistoon ja imee itseensä ruoasta saatavat ravintoaineet.

Prinsessa Ruusunen -dieetti

Tämän dieetin kantavana voima on: jos et ole hereillä, et ole myöskään syömässä. Sen harjoittajat käyttävät rauhoittavia lääkkeitä ja nukkuvat vuorokausia putkeen laihtuakseen. 1970-luvulla alkunsa saaneen dieetin lähestymistapa on niin epäterveellinen, että sitä on hullua edes yrittää – kokeilijoihin on kuulunut huhujen mukaan esimerkiksi Elvis Presley.

Hengittely-dieetti

Hengittelydieetillä selvitään kirjaimellisesti pelkällä (pyhällä) hengellä, sillä siinä ei syödä mitään. Dieetissä on suljettuja ja uskonnollisia piirteitä: jotkut sen harjoittajat uskovat, että he selviävät vain auringosta tulevan energian tai "väkevän elämän voiman", pranan, voimalla.

Yhdysvalloissa dieettiä tukeva instituutti tarjoaa starttipakettia 10 000 dollarilla. Kursseja vetävä Wiley Brooks on veloittanut palveluksistaan jopa 25 miljoonaa dollaria. Itse Brooks mussuttaa esimerkiksi juustohampurilaisia.

Ainakin kolme ihmistä on kuollut tällä dieetillä.

Paleoliittinen dieetti

Paleoliittinen eli kivikautinen dieetti perustuu esi-isiemme syömistapoihin. Ravinnon pohjana ovat ne kasvit ja eläimet, joita ihmiset oletettavasti kuluttivat 2,5 miljoonaa – 10 000 vuotta sitten, ennen maanviljelyksen kehittymistä.

Yksi dieetin puolestapuhujien pääargumenteista on, että koska paleoliittisen kauden ihmisillä ei ollut nykymaailman tauteja, heidän ruokavaliotaan noudattamalla nykyihminenkin pysyy terveenä. Ruokavalioon kuuluvat muun muassa rasvaton liha, vihannekset, hedelmät, juurekset ja pähkinät. Viljaa, palkokasveja, maitotuotteita, suolaa, hienosokeria tai prosessoituja öljyjä ei käytetä.

Raamattu-dieetti

Raamattu-dieetillä uskotaan, että tietyt ruoat ovat Jumalan silmissä joko kiellettyjä eli epäpuhtaita tai hyväksyttyjä eli puhtaita. Ruokavalion apostolina pidetään Jordan S. Rubinia, joka väittää dieetin pelastaneen hänet Crohnin taudilta.

Dieetissä paastotaan ja rajoitetaan lihan syöntiä. Myös kalat ja merenelävät, kuten ankeriaat, hait, ravut, simpukat ja hummerit ovat kiellettyjä. Dieetti alkaa ja päättyy joka päivä rukouksilla kiitoksesta ja parantamisesta. Elämän tarkoituksesta pidetään esityksiä 2–5 minuutin ajan joka päivä, ja aina, kun nälkä iskee, on rukoiltava.

Rubinin yhtiö määrättiin Yhdysvalloissa vuonna 2004 lopettamaan toteen näyttämättömien väitteiden esittäminen firman tuotteista.

Fletcher-dieetti

Horace Fletcherin markkinoimassa ruokavaliossa jokaista suupalaa täytyy pureskella 32 kertaa, pää kallistettuna eteenpäin. Pureskeltua pää kallistetaan taakse ja annetaan ruoan liukua alas kurkussa. Kaikki, mikä ei luonnollisesti liu'u alas, pitää sylkeä pois.

Fletcher oli myös sitä mieltä, ettei ihmisen pitäisi syödä vihaisena tai surullisena. Hän kuoli miljonäärinä 69-vuotiaana.

Hedelmädieetti

Hedelmädieetillä syödään vain hedelmiä. Jotkut puolestapuhujat uskovat, että se on ihmiskunnan alkuperäinen ruokavalio. He perustavat väitteensä Mooseksen kirjan lukuun 1:29: "Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi."

Dieetti voi aiheuttaa kalsiumin, proteiinin, raudan, sinkin, D-vitamiinin, B-vitamiinien ja tarpeellisten rasvahappojen puutetta.

Shangri-La-dieetti

Shangri-La-dieetti on syömistä rakastavien unelma: sillä saa syödä periaatteessa mitä tahansa! Taustalla on uskomus, että jokaisen keholla on tietty paino, jossa se haluaa pysyä.

Dieetin keksijä Seth Roberts on sanonut, että omaa "ihannepainopistettään" voi alentaa juomalla joka päivä kahden tunnin sisällä 100–400 kaloria mietoa oliiviöljyä tai sokerivettä. Tuona aikana ei saa aistia mitään muita aromeja, ei edes tupakansavua. Väitetään, että mietojen ja kalorittomien makujen kulutus saa kehon oman ihannepainopisteen laskemaan.

Kaalikeittodieetti

Kaalikeittodieetti on raju, seitsemänpäiväinen kuuri, jolla syödään vain vähäkalorista kaalikeittoa. Dieetti on suosittu ja poikinut liudan jäljitelmiä. Kuurin alkuperää ei tunneta, mutta sen suosio kasvoi 1980-luvulla, kun ihmiset jakoivat dieettiä toisilleen fakseilla.

Lääkärit ympäri maailman ovat tuominneet kaalikeittodieetin, koska siinä saa vain vähän ravintoaineita. Lisäksi menetetty paino on enimmäkseen vettä, ei rasvaa – muutos ei siis ole pysyvä. Tunnetuimpia sivuvaikutuksia ovat runsaat ilmavaivat.

Makrobioottinen dieetti

Perusravintona toimivat viljanjyvät sekä esimerkiksi vihannekset ja pavut. Suuresti käsiteltyjä ruokia vältetään.

Tässäkin dieetissä piilee oikkunsa: jotkut makrobioottisen ruokavalion puolestapuhujat väittävät, että syöpää ei aiheuta tupakointi vaan ei-makrobioottiset ruoat. Ruokavalion Yhdysvalloissa esitelleen ja suolistosyöpään sairastuneen Micho Kushin poika on sanonut, että hänen isänsä keuhkot olivat vuosien tupakoinnista huolimatta kuin parikymppisellä.

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lähde: www.listverse.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja