Jätätkö leivän väliin lounaalla? Muista tämä karppauksesta

Moni karppauksesta kiinnostunut kokeilee hiihihydraateista luopumista pienin askelin. Vaikka leivän jättäisikin väliin lounaalla, moni nauttii saman siivun illalla. Kannattaako osa-aikakarppaus?

Karppaamisesta on tullut oikea trendivillitys. Ruokaloissa ja ravintoloissa vaikuttaa, että yksi jos toinenkin innostuu jättämään perunat lautaselleen: ainakin silloin tällöin. Mutta näkyykö leivän, potun tai pastan väliin jättäminen vaikka joka toisella aterialla missään?

– Siitä ei ole mitään hyötyä, lääkäri Antti Heikkilä ärähtää trendikarppaajille.

– Ei voi olla pikkuisen raskaanakaan. Joko olet tai et, ja sama pätee tähän.

Jo sana "karppaus" puistattaa vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta puhuvaa Heikkilää.

– Karppaus on jotain hyvin epämääräistä, Heikkilä puuskahtaa trendi-ilmiöstä.

Hän sanoo ajavansa itse kokonaisvaltaista ruokavalion muutosta.

On olemassa vain hiilihydraatteja

Heikkilä vieroksuu myös artikkeleita julkkiksista, jotka tilittävät trendikkään karppauskokeilunsa kaatuneen jo viikon jälkeen huonoon oloon. Hänen mukaansa kokeilija ei ole pohtinut, miksi ja miten ruokavaliotaan lähtee todella muuttamaan.

Epämääräisesti viljeltävän karppaus-termin sijaan Heikkilä perääkin täsmällisempää kielenkäyttöä. Hän itse puhuu vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, jossa hiilihydraatteja todella vältetään.

– Sama juttu on myös hyvien ja huonojen hiilihydraattien kanssa. Ei ole olemassa hyvää tai huonoa hiilihydraattia. On vain hiilihydraatteja, jotka vaikuttavat elimistössä hyvin, jos niitä on sopivasti ja huonosti jos niitä on liikaa. Kokonaismäärä ratkaisee.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja