Antoi asiakkaalle bensarahaa, jotta tämä pääsisi jouluksi kotiin – pankin työntekijä sai potkut: "Hän oli ainoa, joka auttoi"

Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? 2:50
Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että häntä voi pitää rikkaana? Kysyimme!

Emily auttoi pulassa ollutta asiakasta omasta pussistaan, mutta sai potkut myöhemmin.

Amerikkalaispankin työntekijä kertoo saaneensa potkut, koska antoi 20 dollaria omia rahojaan asiakkaalle.

Portlandissa sijaitsevassa pankkikonttorissa työskennellyt Emily James kertoo tarjonneensa apuaan asiakkaalle, jolla ei ollut rahaa. Asiakas ei voinut ostaa bensaa ajaakseen jouluksi kotiin, kertoo The OregonLive.

Asiakas ei saanut apua omasta pankistaan

Emily oli aiemmin käyttänyt yli tunnin auttaakseen asiakastaan Marc Eugeniota, joka ei kyennyt lunastamaan palkkashekkiään. Mies ei shekkiongelman vuoksi saanut nostettua rahaa, eikä hänellä ollut muita varoja.

Emily ohjasi Marcin tämän omaan pankkikonttoriin, mutta asiasta vastaava henkilö oli lomalla, eikä kukaan kyennyt auttamaan. Marcin mukaan nainen pankissa oli todennut vain "käteni ovat sidotut, en voi tehdä mitään". Kun Marc lähti pankista, se sulkeutui jouluksi.

"En ole niin ylpeä, että kieltäytyisin avusta"

Murtunut mies muisti Emilyn auttavaisuuden ja päätti soittaa tälle bensa-asemalta, missä seisoi autonsa kanssa. Rahaton Marc ei kyennyt ostamaan polttoainetta.

Emilyn mukaan se, että Marc oli vain pienen matkan päässä ja kaiken lisäksi oli joulu, tuntui merkiltä siitä, että hänen täytyy auttaa miestä. Emily lupasi ajaa paikalle antaakseen tälle rahaa.

– En halunnut, että hän tekee sen. Mutta en ole niin ylpeä, että kieltäytyisin avusta, Marc sanoo.

"Hänellä on suuri sydän"

Emily ajoi paikalle, antoi Marcille rahat, toivotti hyvää joulua ja palasi sitten heti työpaikalleen.

– Ajattelin "vau, hän todella välittää", Marc sanoo.

Mies kiittelee Emilyä siitä, että tämä uskoi hänen hätätilansa aidoksi ja halusi tehdä jotakin.

– Hänellä on suuri sydän. 

Sai potkut töistä

Hyvän tekonsa jälkeen Emily päätti työvuoronsa ja kaikki vaikutti olevan tavanomaisesti. Muutaman päivän kuluttua hän kuitenkin sai potkut. Syynä oli Emilyn kertoman mukaan "luvaton kanssakäyminen asiakkaan kanssa".

Emilyn mukaan myös esimies, joka antoi hänelle luvan poistua töistä hetkeksi, sai potkut.

Emilyn mukaan työnantaja oli huolestunut hänen terveydestään ja turvallisuudestaan sekä siitä, että Marcin tarkoituksena olisi voinut olla esimerkiksi kidnapata hänet. Nainen kuitenkin korostaa, ettei olisi lähtenyt, jos olisi kokenut Marcin millään tavalla vaaralliseksi.

"Tarvitsin apua, ja hän teki kaikkensa ja enemmänkin"

Marc itse pitää potkuja naurettavina.

– Tarvitsin apua, ja hän teki kaikkensa ja enemmänkin. Oloni oli niin kauhea. Hän oli ainoa, joka auttoi, mies kuvailee.

Pankki kertoi, ettei voi kommentoida yksittäistä tapausta. Emily on kuitenkin aiemmin saanut kiitosta työstään ja esimerkiksi palkinnon, jossa pankki toteaa "me panemme ihmisen etusijalle".

– En vain ymmärrä, mikset auttaisi jotakuta, jos kykenet. Oli jouluaatto, se on jo vaikeaa aikaa ihmisille, ja sinä jättäisit jonkun oman onnensa nojaan? En voisi hyvällä omallatunnolla tehdä niin, jos tietäisin, että voisin korjata asian tai ainakin auttaa hänet kotiin, Emily sanoo.

Ei enää halua työtään takaisin

Aluksi nainen halusi kertoa tarinansa saadakseen työnsä takaisin. Matkalla mieli on kuitenkin muuttunut.

– En usko, että haluaisin jatkaa työtä yrityksessä, joka tekisi noin.

Lue myös:

    Uusimmat