Anteeksi mitä? Samsungin 2 100 euron uutuusluurin ostajaa opastetaan liikkeessä kädestä pitäen – tukipuhelinkin päivystää 24/7

2:51
Tällainen on taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Fold.

Samsungin taittuvalla näytöllä varustettua Galaxy Foldia kannattaa kohdella nätisti. Valmistajan mukaan laitteen käyttäjä saattaa alussa tarvita hieman tavanomaista perusteellisempaa opastusta.

Samsung on tuomassa ensimmäisen taittuvanäyttöisen puhelimensa, Galaxy Foldin, Yhdysvaltain-markkinoille tulevana perjantaina. Toistaiseksi uutuuslaite on ollut myynnissä ainoastaan Etelä-Koreassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

2 100 euron arvoinen puhelin joutui keväällä pienen ryöpytyksen keskelle, kun Samsung havaitsi, ettei laitteen kestävyys ollutkaan aivan toivotulla tasolla. Tai oikeammin, etteivät testikäyttäjät, edes teknologiatubettajat tai uusista puhelimista kirjoittavat toimittajat, osanneet käyttää laitetta oikein. Osa testaajista erehtyi muun muassa repimään puhelimen näytön kiinteitä muoviosia luullen niitä irrotettaviksi suojiksi.

Ongelmien ilmaannuttua korealaisjätti siirsi Galaxy Foldin myyntiintuloa parantaakseen laitteen kestävyyttä ja varmistaakseen, ettei laitetta rikota ainakaan tietämättömyydestä johtuen.

Laitteen ostamiseen liittyy uuden tulemisen myötä mielenkiintoinen prosessi: Oston yhteydessä Samsung tarjoaa kädestä pitäen -perehdytyksen laitteen käyttöön ja opastaa, miten se pidetään ehjänä.

Laitteen ostajan on varattava aika, jolloin hän pääsee noutamaan puhelimen ja saamaan Samsungin tarjoaman perehdytyksen. Samasta syystä laitetta ei voi ainakaan toistaiseksi tilata lainkaan suoraan verkosta.

Teknologiasivusto The Verge pääsi ottamaan osaa edellä mainittuun koulutukseen etukäteen ja kertoi tarkemmin sen sisällöstä.

Ennen kuin laitetta saa laatikosta käsiinsä, törmää käyttäjä huomautukseen siitä, että laitteen ostaja on oikeutettu "Galaxy Fold Premier Service" -palveluun, joka käytännössä tarkoittaa sekä 24 tuntia vuorokaudessa päivystävää asiakaspalvelua vain Foldin ostajille, sekä tavallista halvempaa näytönvaihtoa 149 dollarin hintaan vuoden sisällä laitteen ostamisesta.

Kun nämä tiedot on käyty läpi Samsungin asiakaspalvelijan johdolla, pääsee ostaja käsiksi itse puhelimeen. Se on tosin kääritty paperiin, jossa varoitellaan muun muassa seuraavista asioista:

  • Älä paina näyttöä millään terävällä, kuten kynällä tai kynnellä
  • Älä pidä laitteen päällä mitään esineitä, kuten avaimia, kolikoita tai pankkikortteja
  • Älä altista laitetta nesteille tai pölylle, sillä sitä ei ole tehty kestämään niitä
  • Älä kiinnitä näyttöön tarroja tai poista päällimmäisintä suojakalvoa
  • Älä aseta laitetta sellaisten esineiden tai laitteiden lähelle, joiden toimintaa magneetit voivat häiritä

Galaxy Fold on kirjan tapaan avautuva kosketusnäytöllinen älypuhelin, joka ajaa tarvittaessa myös pienen tabletin virkaa. Se mahdollistaa nykyisten puhelinten kosketusnäyttöjä suuremman näytön kuljettamisen mukana kohtalaisen kompaktissa koossa.

Samsungin mukaan laitteen sarana on testattu 200 000 taivutuksella.

Taittuvalle näytölle räätälöidyllä käyttöjärjestelmällä sekä peräti kuudella kameralla varustettu Galaxy Fold saapuu myös Suomeen, mutta aikataulusta ei ole tarkempaa tietoa.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja