Alkaako 55 tuuman televisio tuntua pieneltä? Samsung esitteli 219 tuuman telkkarin huipputeknologialla

2:04
Samsung esitteli CES-messuilla uusia innovaatioitaan

Televisioiden teknologia ja koot kehittyvät mieletöntä vauhtia, eivätkä hulppeimmat mallit meinaa enää edes mahtua tavallisen pulliaisen olohuoneeseen.

Las Vegasissa järjestettävä kuluttajille suunnattu teknologiamessu CES esittelee yritysten uusimpia innovaatioita. Viime vuonna Samsung esitteli messuilla 146 tuuman television, mutta tänä vuonna he pistivät vielä paremmaksi ja toivat näytille 219 tuuman jättinäytön.

Valtava muunneltava kokonaisuus

Jättimäinen televisio on nimeltään The Wall 2.0 ja se hyödyntää edeltäjänsä tavoin microLED-teknologiaa, joka mahdollistaa ällistyttävän hyvän kuvanlaadun. Televisio muun muassa toistaa värit äärimmäisen tarkasti – niin mustan sävyt kuin muutkin värit.

MicroLED-valot ovat paljon pienempiä kuin nykytelevisioiden tavalliset led-valot, ja toimivat Samsungin mukaan omina valonlähteinään. The Wall -television microLED-teknologia karsii tarpeen esimerkiksi television värisuodattimille ja taustavaloille.

Tekniikan ansiosta televisio on modulaarinen, eli siitä voi muokata minkä kokoisen ja muotoisen television sitten haluaakin.

Television hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta harvalla olisi kotonaan edes tilaa 219 tuuman televisiolle, joten ne kenellä on, pystyvät varmasti television hinnan pulittamaan.

Huipputeknologiaa pienemmässä koossa

Jos 219 tuumaa kuulostaa hieman liioittelulta, samaa MicroLED-teknologiaa on hyödynnetty myös hieman pienemmissä televisioissa. Samsung esittelee parhaillaan CES-messuilla 75 tuuman MicroLED 4K TV:tä.

Jos 4K-resoluutiokaan ei riitä, näytillä on myös Q900 8K TV -malli, jonka resoluutio on jopa 7680×4320, eli 16 kertaa tarkempi kuin tavallisen teräväpiirtotelevision. Tämäkään televisio ei toisaalta kaupasta halvalla lähde.

Lähde: Fortune

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja