Amerikkalaisperheen takapihalle ilmaantui yllättävä vieras: "Mistä apina tuli?"

Apina ilmaantui yllättäen perheen takapihalle Kentuckyssa: ”Meistä on tullut kavereita. Se on nyt ystäväni” 2:19
Näin Kentuckylaisen Audreyn ja pikkuisen kapusiiniapinan ystävyys kehittyi.

Yhydsvaltojen Kentuckyssa sijaitsevan Owentonin pikkukaupungin asukkailla on ollut pähkäiltävää, kun erään perheen takapihalle ilmaantui yllättäen kesy apina.

Ensimmäisen havainnon apinasta teki Audrey Lewisin isoisä sunnuntaina. Apina oli yhtäkkiä ilmaantunut perheen takapihan patiolle. Yahoo! Newsin mukaan Audrey oli itse saapunut paikalle maanantaina ja isoisä oli jatkanut tarinaansa mystisestä apinasta takapihalla.

– Luulimme hänen pelleilevän, Audrey muistelee.

Ihmetys oli suuri, kun selvisi, ettei isosisä ollutkaan nähnyt näkyjä.

"Olikin outoa, kun se apina vaan yhtäkkiä ilmaantui..."

Owenin piirikunta sijaitsee syvällä Bluegrassiksi kutsutulla vyöhykkeellä, joka on Kentuckyn osavaltion parasta maanviljelysseutua. Alue on kolmanneksi suosituin kohde myös peuranmetsästyksessä, joten sen asukkaat ovat ylpeitä alueen metsien tuntemuksesta.

– Sen takia olikin outoa, kun se apina vaan yhtäkkiä ilmaantui. Kukaan ei ollut nähnyt sitä missään ennen, Audrey kummastelee.

Perhe jätti takapihalle sellaista ruokaa, jonka arveli maistuvan apinalle. Ruoka jätettiin avonaisen häkin sisään, jotta eläimen olisi saanut helpoiten kuljetettua viranomaisille. Paikalle oli hälytetty Nicholasvillen kädellisten nisäkkäiden turvakeskuksen henkilökuntaa.

Apinalla oli kuitenkin toisenlaisia suunnitelmia. Se on lyhyessä ajassa leimautunut Audreyyn tämän jaettua banaanin sen kanssa välipalaksi.

– Meistä on tullut kavereita. Se on nyt ystäväni, Audrey nauraa.

Jaettu banaani voitti apinan luottamuksen

Odottaessaan turvakeskuksen henkilökunnan saapumista paikalle kahden tunnin ajan, oli Audreylla aikaa luoda sidettä apinaan. Hän julkaisi apinasta videoita Facebookissaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myöhemmin selvisi, että Audreyn perheen arkea kummastuttanut kapusiiniapina oli vain noin vuoden ikäinen. Audrey toivookin, että vaikka ihmiset pitävät pikkuapinoita suloisina, ei niiden paikka ole ihmisten lemmikkeinä. Nicholasvillen kädellisten turvakeskus tulee huolehtimaan apinasta sen loppuelämän ajan.

Kentuckyssa on laitonta pitää apinan kaltaista kädellistä villieläintä lemmikkinä.

– Se onkin tässä oudointa. Mistä apina tuli? Miksi se on nyt täällä? Audrey kummastelee.

Kapusiiniapinalla oli päällään valjaat, eli on todennäköistä, että sitä oli pidetty lemmikkinä. Viranomaiset selvittävätkin nyt, kenellä apina on kuulunut.

Lue myös:

    Uusimmat