Mainos

Amazon esitteli itseohjautuvan miniauton kehittäjien työkaluksi

Verkkokauppajätti Amazon on AWS re:invent -konferenssissaan esitellyt miniauton, jonka on määrä tutustuttaa esimerkiksi ohjelmoijia vahvistusoppimiseen. AWS DeepRacer -autoista kertoo GeekWire.

AWS DeepRacerit ovat mittakaavassa 1:18 valmistettuja itseohjautuvia pienoisautoja. Ne toimivat Intel Atom -suorittimella ja sisältävät 4 megapikselin kameran 1080p-tarkkuudella, useita USB-ulostuloja sekä kahden tunnin akunkeston. Amazon luo DeepRacereille oman kilpasarjansa, jossa eri ohjelmoijien, ikään kuin ”tallien”, ajokit ottavat mittaa toisistaan.

Tarkoituksena AWS DeepRacer Leaguella on esitellä maailmalle Amazonin itsensä kehittämää SageMaker-koneoppimisen teknologiaa ja etenkin sen sisältämän vahvistusoppimisen tarjoamia mahdollisuuksia. Vahvistusoppimisella tarkoitetaan ongelmanratkaisua, jossa tekoäly yrittää algoritmiensa avulla löytää ratkaisun sille asetettuun pulmaan, kuten vaikkapa kilpailutilanteeseen radalla.

Amazonin itseohjautuvat miniautot on suunnattu myös kuluttajamarkkinoille ja sellaisen saa omakseen 399 Yhdysvaltain dollarilla, eli 350 eurolla. Ennakkotilaajille auto maksaa vain 249 dollaria, noin 220 euroa. AWS DeepRacer -miniautot tulevat markkinoille ensi maaliskuussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja