Allergikko, muista nämä matkustaessasi ulkomaille!

Kesäallergiat 26:46

Allergianeuvoja Anne Vuorenmaa kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, että allergikon tulisi muistaa ottaa omat lääkkeet mukaan matkustettaessa.

Ulkomaille matkustavan siitepölyallergikon tulisi ottaa huomioon, että kotimaasta tuttujen allergianaiheuttajien lisäksi matkakohteessa voi olla myös uusia reaktioita aiheuttavia asioita. Myös ruoka-aineallergiat tulisi muistaa ottaa huomioon, sanoo Allergia- ja astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaa.

– Kaikista tärkeintä on, että otetaan ne tutut, turvalliset, omat allergialääkkeet mukaan, että ei tarvitse lähteä sieltä sitten etsimään apteekkia, Vuorenmaa sanoi lähetyksessä.

– Jos on vakavasti allerginen, ja on riskissä anafylaktiseen reaktioon, on hyvä selvittää ennakolta, mistä löytyy lähin sairaala ja päivystys.

Vakavasti allergiselta tulisikin Vuorenmaan mukaan löytyä ensiapuna adrenaliini-injektori, jonka voi vakavan reaktion tullessa pistää allergisen reiteen. Injektori kannattaa ottaa myös mukaan lentokoneen matkustamoon, sillä joillakin ihmisillä on suurempi riski saada vakava allerginen reaktio juuri lentokoneessa, sanoo Vuorenmaa.

Turvatarkastusta varten injektoreille tulisi varata erillinen todistus, jota näyttämällä ne saa kuljettaa koneeseen. Vuorenmaa sanoo, että todistus kannattaa olla myös englanniksi, jotta sitä voi tarpeen tullen näyttää myös matkakohteessa.

Miten heinänuhan erottaa tavallisesta flunssasta? Kuinka allergiat tulisi huomioida mökillä? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat