Mainos

Älä ryntää toteuttamaan muiden unelmia! Jokaisen tulisi pitää opiskeluissaan välivuosi

Välivuodesta voi olla useita hyötyjä. Jos pääsee koulun sijaan maistamaan työelämää (tai työpaikan saamisen vaikeutta), rahan arvo tulee äkkiä selväksi.

Menestys – mitä se on? Mahdollisimman pitkälle viety koulutus, joka vie kohti aikaisin alkanutta, loppuelämän kestävää uraa. "Kyllä heti 18-vuotiaana pitää tietää, mitä haluaa loppuelämänsä tehdä!"

Vai?

Välivuodeksi kutsutaan tavallisesti lukion tai ammattikoulun jälkeen vietettävää vuotta, jona ei haeta jatko-opiskelemaan. Välivuodesta voi olla useita hyötyjä, kertoo Elite Daily -sivusto.

Aikuisuus

Valmistuminen voi saada nuoren tuntemaan itsensä aikuiseksi, mutta todellisuudessa 18–19-vuotias on vielä nuori. Tärkeysjärjestys, halut ja kiinnostuksen kohteet vaihtuvat iän myötä, joten pieni tauko ja omien toiveiden kartoittaminen auttaa löytämään oman alan.

Arvostus

Jos pääsee koulun sijaan maistamaan työelämää (tai työpaikan saamisen vaikeutta), rahan arvo tulee äkkiä selväksi. Opiskeluakin arvostaa silloin enemmän. 

Valmiudet

Kun työelämä on näyttänyt kaikki puolensa, opiskeluinto on suurempaa. Kenties välivuoden aikana löytyi se ura, jolle on pakko päästä!

Oman alansa löytänyt opiskelija on valmis tekemään töitä unelmansa eteen. Lisäksi opiskeleminen tuntuu mielekkäämmältä, kun alaa ei ole valinnut isä, äiti tai muu sukulainen. Älä toteuta muiden unelmia – etsi omasi!

Kokemus

Kilpailu työelämässä on kovaa. Jos valittavana on kaksi hakijaa, joista toisella on välivuoden verran työkokemusta taustallaan, hän on usein työnantajalle houkuttelevampi hakija.

Tieto ja ymmärrys

Moni valitsee alan mielikuvien perusteella – ja osa mielikuvista on täysin vääriä. Kampaajan urasta haaveileva voi kuvitella upeita kampauksia, mutta unohtaa inventaarion, johon meni koko yö, ja veroilmoituksen, joka vaatii kuittisirkuksen.

Välivuonna on mahdollista kokeilla useita ammatteja ja päättää näiden avulla koulutus tai ala, joka itselle parhaiten sopii.

Töissä voi tehdä virheitä – vaikkapa kuuden miljardin markan edestä! Katso video: 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.