Älä ota mallia ainakaan tästä Audi-kuskista! Lopeta iglulla ajaminen ja putsaa auto kunnolla

Iglu-Audi herätti pahennusta Helsingissä 0:20
Iglu-Audi herätti pahennusta Helsingissä talvella 2019. Toivottavasti kukaan ei tänä talvena lähde liikenteeseen tällaisessa kunnossa olevalla autolla.

Talvikeleillä on tärkeää huomioida, että näkyvyys ulos autosta on riittävä ja että auton valot ja vilkut ovat kunnolla näkyvissä. Riittävä esilämmitystä ei tule unohtaa, sillä se parantaa niin näkyvyyttä kuin mukavuuttakin.

Liikenteeseen ei pidä ikinä lähteä iglussa istuen, vaan auto on putsattava kunnolla ennen kuin sillä on mitään asiaa muun liikenteen sekaan. Koskaan ei saa olla niin kiire lähteä liikenteeseen, etteikö toimenpiteistä välttämättömimpään ole aikaa.

Ennen lähtöä on puhdistettava huolellisesti auton ulkopinnat, ikkunat, peilit ja valot lumesta ja jäästä. Avuksi kannattaa ottaa myös esilämmitys, joka nopeuttaa puhdistusoperaatiota. Jos autossasi ei ole kunnollista lumiharjaa, hanki sellainen. Katso tästä, mitä muita varusteita autosta tulee talvella löytyä.

Varsinaiset lumityöt kannattaa aloittaa auton katolta. Lumien poistaminen auton katolta on ensiarvoisen tärkeää siinäkin mielessä, että jos katolle on jäänyt lunta, voi se liukua hidastaessa tai jarruttaessa tuulilasille, minkä jälkeen kuljettaja ei näe yhtään mitään. Tai vaihtoehtoisesti kiihdyttäessä lumet voivat päätyä takana olevan konepellille.

Iglu-Audi on varoittava esimerkki

Olemme julkaisseet vuosien varrella lukuisia kuvia enemmän tai vähemmän turvallisista lumisista ajoneuvoista.

Yhden sellaisen esimerkin löydät tämän artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Tammikuussa 2019 MTV Uutisten lukija lähetti toimitukseen kuvan Helsingin Pasilassa kohtaamastaan näystä, joka on valitettavasti varsin tähän aikaan vuodesta.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Harmaan Audin kuljettaja ei ollut malttanut putsata autoaan ennen aamuruuhkaan lähtemistä, vaan ajeli kylmän viileästi paksu lumikerros auton katolla, konepellillä ja ikkunoilla. Kuljettajan puolustukseksi sanottakoon se, että sentään tuulilasi oli lähes kokonaan putsattu.

Tavoitimme tuolloin kyseisen Audi A6:n kuljettajan, ja kysyimme, miten meni noin niin kuin omasta mielestä.

Poliisikin muistuttelee

Tammikuussa Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoi, että ymmärrys joidenkin autoilijoiden toimintaa kohtaan on välillä koetuksella.

Pasterstein twiittasi asiasta ja liitti mukaan myös kuvan varsin lumisesta autosta.

– Pidän melko käsittämättömänä, että edelleen partio havaitsevat lähes aina lumisateiden jälkeen "igluautoja".

– Tällaisella autolla ajaminen on liikenneturvallisuuden vaarantamista ja siten päiväsakoilla rangaistavaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat