Mainos

Älä koske! Nämä ovat hotellihuoneen likaisimmat paikat

Monille hotelliyöpymisistä nauttiville voi tulla yllätyksenä, kuinka paljon bakteereita näissä puhtaan tuntuisissa huoneissa oikein piilee.

Hotelleissa yöpyy päivittäin lukuisia ihmisiä, ja usein siivous jää kiireen vuoksi melko kevyeksi. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että siivojat eivät tekisi töitään kunnolla, mutta aina kaikkea ei ehdi siivota niin huolellisesti kuin olisi tarpeen. 

Useissa tutkimuksissa onkin selvinnyt, että esimerkiksi hotellihuoneen kaukosäädin sisältää yhtä paljon bakteereita kuin vessanpönttö.

Lue, mitkä muut kohteet ovat likaisempia kuin olet tullut ajatelleeksi.

Tyynyliinat

On sanomattakin selvää, että lakanat vaihdetaan aina puhtaisiin ennen uusien hotellivieraiden tuloa, mutta tyynyliinat tuntuvat olevan aivan toinen asia. Today.comin toteuttaman tutkimuksen mukaan tyynyliinoja ei läheskään aina vaihdeta puhtaisiin siivouksen yhteydessä.

Piilokameran avulla toteutettu tutkimus keräsi tietoa viidestä suuresta hotelliketjusta, muun muassa Holiday Innistä ja Crowne Plazasta, eri puolilta maailmaa. Vaikka tyynyissä ei olisikaan näkyviä tahroja, ne ovat koskettaneet ihmisten hiuksia ja kasvoja, jolloin ne tulisi aina vaihtaa puhtaisiin huoneen siivouksen yhteydessä.

Television kaukosäädin

Television kaukosäätimet eivät kuulu jokapäiväisiin siivousrutiineihimme, eivätkä ne kuulu siihen hotelleissakaan. Arizonan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin eri puolilla Yhdysvaltoja sijaitsevien hotellihuoneiden bakteeritasoa pyyhkäisynäytteiden avulla.

Yhdeksi hotellihuoneen likaisimmaksi esineeksi havaittiin kaukosäädin, jonka bakteeritaso nousi joissain paikossa jopa hälyttävälle tasolle. Kaukosäätimistä löydetyt bakteerit olivat lähinnä ulosteperäisiä. Jos et halua edellisten hotellivieraiden epäpuhtauksia käsiisi, desinfioi kaukosäädin ennen käyttöä.

Päiväpeitto

Monissa hotelleissa sänkyihin pedataan kaksi peittoa tai erillinen päiväpeite, jotta sängyt näyttäisivät houkuttelevimmilta. Näillä päiväpeitoilla ei kuitenkaan kannata nukkua, sillä ne pestään hyvin harvoin.

CNN:n tutkimuksessa selvisi, että sänkyjen päällimmäiset peitteet pestään vain muutaman kerran vuodessa. Siirrä siis päiväpeitto sivuun, jos haluat nukkua puhtaissa lakanoissa.

Lasit ja mukit

Mieti hetki, ennen kuin ryhdyt juomaan huoneesta löytyvistä mukeista ja laseista. Monet eri tutkimukset ovat osoittaneet, että huoneista löytyviä laseja ei useinkaan pestä kunnolla, vaan ne ainoastaan huuhdellaan.

ABC:n raportoiman tutkimuksen mukaan pahimmassa tapauksessa lasit suihkutetaan puhdistusnesteellä, joka voi aiheuttaa oireita kehoon päätyessään. Pese siis lasit ennen käyttöä tai käytä mieluummin muovimukeja.

Puhelin

Haluatko soittaa huonepalveluun? Jos et halua käteesi huimaa määrää bakteereita, kannattaa puhelin puhdistaa ennen käyttöä. Lähes kaikissa Today.comin tutkimuksessa mukana olleissa hotelleissa puhelin osoittautui kaukosäätimen ohella yhdeksi likaisimmista paikoista hotellihuoneessa. 

Monissa paikoissa puhelimen bakteerimäärä ylitti sallitun rajan jopa kolminkertaisesti. Puhelimen huolellinen puhdistus ei valitettavasti kuulu hotelleissa päivittäisiin siivousrutiineihin, vaikka yllättävän moni hotellivieras sitä käyttääkin.

Video: Tässä siivousvinkki kotiin!

Lähteet: Popsugar, Today

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.