Mainos

Älä kiellä peukalon imemistä! "Paha tapa" voikin olla hyväksi lapsellesi

Uusi tutkimus osoittaa, että kynsien pureskelusta ja peukalon imemisestä voi olla lapselle hyötyä tulevaisuudessa.

Moni vanhempi kieltää lastaan imemästä peukaloaan tai syömästä kynsiään, mutta viimeistään nyt kiellot kannattaa unohtaa. Tutkimuksen mukaan nämä lapsuusiän niin kutsutut pahat tavat voivat suojata lasta aikuisiän allergioilta. Lapsuudessa sormiaan imeneet tai pureskelleet aikuiset sietävät tutkitusti paremmin muun muassa siitepölyä, hometta ja eläimiä.

Nämä kaksi tapaa tehostavat immuunijärjestelmää altistamalla henkilön bakteereille jo aivan lapsuudesta lähtien.

"Pahoilla tavoilla" positiivisia vaikutuksia

Uusiseelantilaisessa pitkäaikaistutkimuksessa seurattiin yli tuhatta henkilöä lapsuudesta aikuisuuteen. Vanhemmat raportoivat lastensa tavoista lapsuusvuosina, jonka jälkeen heidät testattiin allergiatesteissä 13- ja 32-vuotiaina.

Lapsuudessaan peukaloaan ja kynsiään pureskelleista henkilöistä noin kolmanneksella havaittiin allergioita. Sen sijaan näihin tapoihin sortumattomilla allergioita havaittiin peräti puolella. 

Tutkimus puoltaa yleisesti tunnettua tietoa, jonka mukaan varhainen altistuminen bakteereille ja mikrobeille estää allergioita ja parantaa vastustuskykyä. Steriilissä ilmapiirissä kasvaneille henkilöillä immuunijärjestelmä ei sen sijaan toimi yhtä tehokkaasti, vaan käynnistää allergeenit immuunijärjestelmän sijaan.

Tutkijat eivät voi sanoa suosittelevansa näiden tapojen edistämistä lapsilla, mutta he myöntävät kuitenkin kynsien pureskelulla ja peukalon imemisellä olevan positiivisia vaikutuksia.  

Video: Tarvitseeko äitiä aina totella? Katso videolta lasten hellyttävät vastaukset. 


Lähde: The Sun 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.