Tutkijat selvittivät, miksi ruokamyrkytyksen aiheuttanut ruoka etoo myös jatkossa.
Vuonna 2024 Helsingissä todettiin yli 30 osterien aiheuttamaa ruokamyrkytystä. On mahdollista, etteivät merellisetherkut enää maistuneet karun kohtalon kokeneille. Nature-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ruokamyrkytys saattaa muuttaa aivoja pitkäaikaisesti.
Tutkijoiden mukaan ruokamyrkytys aiheuttaa eräänlaisia pitkäaikaisia välttelysignaaleja, jotka välittyvät suolistosta aivoihin, kertoo Technology Networks.
Suolen ja aivojen yhteys on ollut jo pitkään tiedossa. Länsimainen ruokavalio, istuva elämäntyyli ja kaupungistuminen vaikuttavat mitä todennäköisemmin epäsuotuisasti suolistobakteereihin ja sitä kautta lisäävät riskiä elintapasairauksiin. Ripulin hoidosta tuttu probiootti puolestaan saattaa tepsiä myös masennukseen.
