Mainos

Äiti väsyi kesäloman paineisiin ja epärealistisiin odotuksiin: "Me emme tee tänä kesänä mitään"

Kristen Hewittilla oli lastensa varalle kymmenittäin suunnitelmia, jotka lopulta haihtuivat kuin tuhka tuuleen!

Amerikkalaisella Kristen Hewittilla on kaksi lasta. Kun kesäloma alkoi, Hewitt tunsi olevansa pettymys äitinä: lapsille oli suunniteltu ihanaa päivää rannalla, mutta sen sijaan perhe makasi kotona tekemättä mitään.

Hewittilla oli lastensa kesän varalle kymmenittäin suunnitelmia, jotka lopulta haihtuivat kuin tuhka tuuleen; Hewitt  nimittäin havaitsi, että kotona oleileminen tuntuu ihanalta. Hän kirjoitti aiheesta Facebook-tekstin, joka keräsi tuhansittain jakoja.

– Tänään oli kesän ensimmäinen päivä ja aikataulutettu rantapäivämme. Mutta sen sijaan teimme näin: makoilimme pyjamissamme yhteentoista aamulla, paistoimme tyttöjen valitsemia suklaahippukeksi-browniepaloja, aloitimme taideprojektin, jota emme koskaan saaneet valmiiksi, ja menimme sitten uima-altaalle, Hewitt kertoo blogissaan.

Hewitt toteaa, että vaatimus sosiaalisuudesta ja kesän "rikastamisesta" kokemuksilla aiheuttaa vain paineita.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Mutta ollaanpa rehellisiä – olemme kaikki väsyneitä. Väsyneitä kotiaskareisiin, väsyneitä aikatauluihin ja paikkoihin, joissa meidän pitää olla, väsyneitä paineisiin ja väsyneitä epärealistisiin odotuksiin. Joten aikataulun sijaan emme tee tänä kesänä mitään. Kirjaimellisesti emme mitään.

Tiukkojen suunnitelmien sijaan perhe aikoo katsoa, mihin kesä heidät vie. Lapset saavat päättää, mitä haluavat tehdä, mutta aktiviteetit eivät vaadi paljon. Hewitt lupaa, että perhe aikoo katsoa ”liikaa televisiota”, tylsistyä, rentoutua ja lukea.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Jos et ole keksinyt, mitä aiotte tehdä tänä kesänä, et ole yksin. Ja arvaa mitä? Se on ok! Lapsillesi käy hyvin, ja niin sinullekin.

Hewitt kertoi Huffington Post -lehdelle, että aluksi perheen lapset olivat tylsistyneitä, mutta pian he alkoivat kehittää itselleen pieniä projekteja. Tytöt ovat esimerkiksi käyneet kirjastossa, rakentaneet linnakkeen ja käyneet uimassa. Hewitt itse yllättyi tekstinsä suosiosta.

– Kuka olisi arvannut, että laiskuriäitinä oleminen on niin inspiroivaa, hän vitsaili.

Mitä mieltä sinä olet aiheesta?


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.