Äiti nukahti sohvalle – huomasi herätessään kahdeksan päivän ikäisen vauvan menehtyneen rinnalleen

Nuori äiti joutui kohtaamaan jokaisen vanhemman pahimman painajaisen löydettyään kahdeksan päivän ikäisen poikansa elottomana rintansa päältä.

Kohtalokas tapahtumaketju sai alkunsa, kun brittiläinen Chelsea Love, 24, huomasi vastasyntyneen poikansa olevan nukahtamaisillaan. Äiti nosti lapsensa sitteristä syliinsä ja istahti sohvalle, eikä mennyt aikakaan, kun väsynyt äiti nukahti lapsi sylissään.

Noin tuntia myöhemmin pojan isä herätti sohvalle nukahtaneen kaksikon huomattuaan pojan ihonvärin muuttuneen – poika ei hengittänyt. Poika kiidätettiin pian sairaalaan, jossa lääkärit tekivät kaikkensa pelastaakseen lapsen hengen. Lääkärit onnistuivat käynnistämään pojan sydämen, mutta tehohoitoon joutuneelle lapselle todettiin myöhemmin vakava aivovaurio. Mitään ei ollut enää tehtävissä. 

Perhe muistelee edesmennyttä poikaa joka ilta

Leo-poika todettiin kuolleeksi lokakuun 26. päivä vuonna 2016 sen jälkeen, kun vanhemmat olivat tehneet raskaan päätöksen elintoimintoja ylläpitävien koneiden sammuttamisesta. Nyt reilu vuotta myöhemmin äiti haluaa jakaa perheen tarinan varoittaakseen vanhempia vaarasta, joka lapsen kanssa nukkumisessa piilee.

– Tämä voi tapahtua kenelle tahansa, mutta minusta tuntuu, kuin ihmiset katsoisivat minua koko ajan alaspäin, Love kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Paljon ilkeitäkin kommentteja poikansa kuoleman jälkeen kuullut äiti kertoo tapahtuneen särkeneen hänen sydämensä. Myös kaksivuotiaan tytön vanhemmat eivät ole kuitenkaan voineet vaipua täysin synkkyyteen.

– Jos minulla ei olisi pikkutyttöäni, en tiedä, mitä tekisin. Hän auttoi meidät kaikki tämän läpi. Vaikka hän on vasta kaksivuotias, hän tietää kaiken Leosta ja osaa sanoa hänen nimensä. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa katselemme tähtiä ja toivotamme hänelle hyvää yötä, Love kertoo.

Pojan äkillistä kuolemaa tutkineet asiantuntijat eivät ole pystyneet selvittämään tarkkaa syytä pojan kuolemaan. Jos lapsen kuolinsyy jää tuntemattomaksi, täysin terveen lapsen kuolinsyyksi merkitään yleensä kätkytkuolema.

***

1:16

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja