Äiti käytti likaista miestä esimerkkinä siitä, miksi "koulut kannattaa käydä" – saikin nenilleen: "Ulkonäköni ei kerro mitään älykkyyteni tasosta"

1:19

Rakennusalalla työskentelevä Andy Ross kuuli kaupan kassajonossa, kun eräs äiti käytti häntä varoittavana esimerkkinä. Ross päätti puuttua tilanteeseen.

Opettaja kirjoitti lapsen todistukseen  "kutsu minut juhliisi, kun valmistut yliopistosta”. Video näyttää, miten kutsu todella saapui – 21 vuotta myöhemmin!

Andy Ross joutui erikoisen tilanteen eteen käydessään kaupassa. Ross on töissä rakennustyömaalla ja nauttii työstään suuresti. Kauppaan mennessään hän oli kuitenkin työpäivän jäljiltä lian peitossa, ja eräs äiti päätti käyttää tätä hyväkseen.

– (Kaupassa) pieni tyttö tuijotti minua. Mikä on ihan ok. Tiedän, että lapset ovat uteliaita, kun he näkevät jonkun, varsinkin niin likaisen kuin minä, Ross kuvaa Love What Matters -sivustolla.

"Ajattelin, että tämä olisi loistava aika valistaa tätä äitiä"

Kassajonossa tyttö äiteineen oli Rossin edellä. Tyttö tuijotti, ja äiti torui häntä.

– Kun he olivat valmiita ja menossa ovelle, kuulin äidin sanovan pienelle tytölleen hiljaa "tuon takia sinun pitää pysyä koulussa". Ajattelin, että tämä olisi loistava aika valistaa tätä äitiä ja hänen 7-8-vuotiasta tytärtään, Ross sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ross meni äidin luo ja kertoi olevansa hyvin koulutettu: hän on valmistunut korkeakoulusta ja opiskellut myös lääketiedettä.

– Se, että olettaa minun olevan kouluttamaton vain ulkonäköni vuoksi, on melko valistumatonta itsessään. Ja toiseksi, jos käsket lapsesi pysyä koulussa, koska minulla on tatuointeja ympäri käsivarsiani, se latistaa hänen luovuutensa ja jopa haittaa hänen mielikuvitustaan, kun hän kehittyy. Tämäkin on ristiriidassa viestinne kanssa, rouva, Ross sanoi naiselle.

Hän kertoi olevansa ylpeä tatuoinneistaan, jotka merkitsevät hänelle paljon ja muistuttavat häntä hänen kokemuksistaan armeijan palveluksessa.

"Oli minun valintani työskennellä rakennusalalla"

Rossilla oli päässään lakki, joka ei kenties ollut kaikkein hienostunein valinta. Hattua hän kuitenkin kantoi ylpeästi kertoakseen, että omistaa ulkoilmavarusteita myyvän liikkeen ja metsästää.

– Ja viimeiseksi, oli minun valintani työskennellä rakennusalalla. Olen ylpeä sanoessani, että olen osa Amerikkaa rakentavista henkilöistä ja nautin työstäni joka päivä. Yritin työskennellä toimistotyössä, kun pääsin armeijasta, eikä se ollut minua varten, Ross totesi naiselle.

Vaikka työ tekeekin hänet joskus likaiseksi, se myös tarjoaa hänelle etuja ja sallii hänen elättää perhettään.

– Joten ulkonäköni ei kerro mitään älykkyyteni tasosta tai korkeamman koulutuksen tavoittelemisesta.

Lopuksi Ross toivotti naiselle hyvää päivää ja totesi, ettei tämän pitäisi tuomia ihmisiä, joista ei tiedä mitään.

"Älä ole kusipäävanhempi"

Ross huomauttaa, että tapauksesta voi oppia monia asioita: ihmisiä ei pitäisi tuomita ensisilmäyksellä, eikä hyväkään koulutus takaa mitään.

– Älä ole kusipäävanhempi, joka kasvattaa lapsestaankin kusipään. Kun yrität loukata jonkun älykkyyttä ja koulutustasoa, älä anna likaisen miehen olla sivistyneempi kuin sinä, Ross sanoo.

Hän toivoisi ihmisten oppivan myös, että teollisuus- ja rakennusalan työt ovat hyviä vaihtoehtoja ja niistä saa hyvää palkkaa. Hän myös huomauttaa, että kun ihminen tekee sitä, mitä rakastaa, työkään ei tunnu työltä. Kova työ ja omistautuminen ovat miehen mukaan avain menestykseen.

Tilanteen viimeinen opetus on muita humoristisempi.

– Minun täytyy mennä suihkuun!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja