Ilmaveivien erikoismies taas asialla! Sebastian Aho ja Patrik Laine heiluttivat verkkoa suomalaiskohtaamisessa

Sebastian Aho teki kaksi maalia ja Patrik Laine yhden Carolina Hurricanesin haettua pisteet Winnipeg Jetsilta jääkiekon NHL:ssä. Huomion varasti kuitenkin venäläisnuorukainen Andrei Svetshnikov kauden toisella ilmaveivimaalillaan.

Carolina päätti Winnipegin viiden ottelun kotivoittojen putken lopulta 6-3-lukemin.

Svetshnikov aloitti röyhkeällä suorituksellaan Carolinan marssin kohti voittoa toisessa erässä. Hän kiepautti kiekon verkkoon vieden vieraat 3-2-johtoon.

Edellisen kerran Svetshnikov onnistui ilmaveivissä lokakuun lopussa ottelussa Calgary Flamesia vastaan.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin tilanne oli 5-2. Ensin Sebastian Aho lisäsi läpiajosta Carolinan maalisaldoa illan toisella ja kauden 20. osumallaan. Aho ujutti kiekon rystyllä Jets-maalivahti Connor Hellebuyckin jalkojen välistä.

Ensimmäisessä osumassaan Aho jäi uskomattoman tarjoilun maanmieheltään Teuvo Teräväiseltä, joka lähetti taakseen katsomatta pitkän poikittaissyötön vastakkaisesta kulmasta suoraan Ahon lapaan takatolpalle.

Tuo osuma vei Hurricanesin 2-1-johtoon, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin oli Patrik Laineen vuoro onnistua. Suomalaistähden kauden 11. maali syntyi ohjauksella ilmasta Nathan Beaulieun laukaukseen.

Maali oli vireensä vähitellen löytävälle Laineelle kolmas neljään viime otteluun.