Aggressiiviset lehmät koettelevat Korsikaa – ihmisiä joutunut jopa sairaalaan

Lehmät sabotoivat turistien ja asukkaiden elämää Välimerellä sijaitsevalla Korsikan saarella. Paikallisten viranomaisten syyttävä sormi osoittaa Brysseliin, kertoo brittilehti The Times.

Ranskalle kuuluva Korsika on joutunut ongelmiin suuren lehmäpopulaationsa vuoksi. Vapaana vaeltavat sarvipäät jahtaavat asukkaita ja turisteja, rynnivät piknikkien läpi, häiritsevät liikennettä, rikkovat aitoja, syövät istutuksia, kolhivat autoja ja kaatavat roskiksia kumoon.

Vapaana käyskentelevät lehmät ovat tuttu näky Korsikalla, sillä karjankasvattajilla on oikeus antaa eläinten laiduntaa vuorenrinteillä. Lehmien aiheuttamat tuhot ovat nousseet tapetille, kun märehtijöiden määrä on muutamassa vuodessa moninkertaistunut. 

Kätensä pystyyn nostaneet paikallisviranomaiset syyttävät ongelmasta Euroopan unionin yhteistä maataloustukipolitiikkaa, joka suosi karjankasvattajia ja sai monet tästä syystä hankkimaan eläimiä. Kun kriteerejä muutettiin, monet lehmistä päästettiin kuljeskelemaan vapaana. 

Noin puolet saaren 15 000 lehmästä kuuluu maatalousyrittäjille ja puolet on villejä.

Lehmien hyökkäykset ovat vieneet ihmisiä sairaalaan

Lehmien vallankumous voi kuulostaa huvittavalta, mutta todellisuudessa tilanteesta on nauru kaukana. Useat ihmiset ovat joutuneet lehmien sarvien pistämäksi ja jopa sairaalahoitoon.

The Times kertoo viisikymppisestä ranskalaisesta turistista, joka ärsytti lehmälaumaa päästääkseen haluamalleen rantapaikalle ja sai siitä hyvästä sarvet kaulaansa. Joitain rantoja on suljettu vastaavien vahinkojen välttämiseksi.

Samanlaisen kohtalon koki kuukautta aiemmin 70-vuotias nainen, jonka kimppuun lehmä hyökkäsi kesken pyykkien ripustamisen. Sarvi osui vain parin sentin päähän naisen reisivaltimosta.

Paikalliset viranomaiset ovat varoittaneet, että jos meno jatkuu samanlaisena, ruumiilta ei tulla säästymään. Toistaiseksi kuitenkin näyttää siltä, että tilanne vain pahenee. 

Jotkut turistit ovat pyrkineet tallentamaan aggressiiviset lehmät kuviinsa. Eläimiin kannattaa kuitenkin suhtautua kunnioittavasti ja tilaa tehden.

Söpöysvaroitus – Bahaman uivat possut ovat superjulkikksia 0:40
Söpöysvaroitus! Bahamalla sijaitsevalla Exuman saarella voi uida possujen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat