Mainos

6-vuotiaan poikansa menettänyt äiti jakoi kuvan viimeisistä hetkistä yhdessä: "En halua yhdenkään vanhemman käyvän läpi samaa"

Brittiäiti jakoi sydäntäsärkevän kuvan viimeisestä hetkestään poikansa kanssa.

Viimeinen hetki oman lapsen kanssa on jokaisen vanhemman pahin painajainen. Siitä taltioitu kuva voi kuitenkin olla tärkeä muisto koko loppuelämän. 

MTV Lifestyle kertoi eilen suomalaisen Jannan koskettavan tarinan. Janna joutui synnyttämään oman tyttövauvansa kuolleena. Muistoksi jäi kuva viimeisestä halauksesta.

Samaan aikaan maailmalla on uutisoitu myös oman kuvansa menetyksen hetkestä jakaneesta brittiäiti Sharon Carverista, 37. Carver haluaa estää muita vanhempia kokemasta samaa menetyksen tuskaa, jota hän ja hänen Marc-miehensä kokivat menetettyään 6-vuotiaan poikansa aivokalvontulehdukselle kaksi vuotta sitten.

"En halua yhdenkään vanhemman käyvän läpi samaa"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sydäntäsärkevään kuvaan on taltioitunut viimeinen hetki, jonka Carver sai viettää poikansa kanssa tämän sairaalavuoteella. Sairaus eteni nopeasti. Poika, Marc "MJ" Poole, menehtyi vain kaksi päivää aivokalvontulehduksen toteamisen jälkeen, muutama tunti kuvan ottamisen jälkeen. 

Carver halusi julkaista kuvan varoituksena muille vanhemmille. Surun murtama äiti toivoo, että vanhemmat oppisivat tunnistamaan sairauden oireet: oksentelu, ihottuma, uupumus, niskan jäykkyys, päänsäryt, lihaskipu ja kuume ovat syitä kiidättää lapsi välittömästi hoitoon.

– En halua yhdenkään vanhemman käyvän läpi samaa, mitä minä ja Marc – en voi kuvailla lapsen menetyksen aiheuttamaa tunnetta.

Carver huomauttaa, että pelottavinta asiassa on se, että aina luulee pahaa tapahtuvan vain muille, ei koskaan itselleen. Todellisuus voi kuitenkin yllättää järkyttävällä tavalla.

– Sitä katsoo televisiota, elokuvia ja lukee tällaisten asioiden tapahtuvan muille ihmisille – on pelottavaa, kuinka nopeasti tämä sairaus ottaa valtaansa.

– Ei tällaista odota tapahtuvan itselleen – en koskaan halua, että kukaan menettää lastaan tällä tavalla, kuten me.

Sairaus eteni järkyttävällä vauhdilla

Äidin mukaan MJ oli oma, normaali, iloinen itsensä vielä toukokuun 16. päivänä vuonna 2015, mutta kaksi päivää myöhemmin vanhemmat joutuivat jo miettimään, miten elää ilman poikaansa.

Marc oli valittanut päänsärkyä, ja äiti oli antanut tähän lääkettä. Myöhemmin MJ alkoi kuitenkin oksentaa, ja tämän silmät pyörivät päässä.

Kun poika muuttui uneliaaksi ja tuntui kuumalta, vaikka kädet ja jalat olivat kylmät, vanhemmat tiesivät, että jotain oli pahasti pielessä. Poika kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen tilansa heikkeni entisestään, ja toukokuun 18. päivänä, aamuvarhaisella, tämä menehtyi.

Myöhemmin todettiin, että MJ menehtyi infektion aiheutettua septisen sokin, jonka johdosta elimet lakkasivat toimimasta.

Sairaalaan, jossa MJ menehtyi, ollaan hankkimassa laitteita, joiden avulla aivokalvontulehduksen voisi diagnosoida aiemmin. Sharon Carver ja hänen miehensä kannattavat hanketta koko sydämestään.

Lähteet: Daily Mail, Metro

***

6:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.