6 ihmistyyppiä, jotka myrkyttävät ystäväpiirisi – älä siedä heitä enää vuonna 2019!

Näitä kuutta ihmistyyppiä moni sietää vuodesta toiseen, mutta miksi? Hankkiudu heistä eroon vuonna 2019!

Ota vuonna 2019 rohkea irtiotto ja hankkiudu viimein eroon ihmissuhteista, jotka aiheuttavat sinulle vain tuskaa! Huffington Post listasi kuusi ihmistyyppiä, joita moni sietää vuodesta toiseen, vaikka ei tarvitsisi.

1. Haamu

"Ghostaus" on tuttu termi deittimaailmasta, mutta uskomatonta kyllä, monilla meistä on myös ystäväpiirissämme haamuja.

Haamu ei vastaa viesteihisi, kun pyydät häntä ulos; suhde lepää vain sinun harteillasi, sillä hän ei tee mitään ystävyytenne eteen. Haamu on hyvä ottamaan, mutta antaa nihkeästi. On aika lakata antamasta!

2. Riippuvainen aikuinen

Ystäväpiirisi rakastaa Mikkoa niin kovasti. Mikko on mukava, muttei koskaan muutu – siis koskaan. Mikko nimittäin on riippuvainen aikuinen.

Muut ystäväsi ovat jo aikuistuneet, opiskelleet, hankkineet koiran tai lapsen ja matkustelleet, mutta riippuvainen aikuinen on jumissa vuodessa 2001. Vastailet hänen humalaviesteihinsä lauantaina aamuyöllä, kun hän pyytää lainaksi taas vähän rahaa ostaakseen lahjan hankalalle seurustelukumppanilleen, jonka kanssa elämä on täynnä riitaa.

Riippuvainen aikuinen ei koskaan lakkaa tarvitsemasta sinua. Hän ei koskaan pääse eroon draamasta, sillä sitä on lisää jokaisen kulman takana! Ystävän auttamisessa ei ole mitään väärää, mutta kannattaa pohtia, antaako Mikko elämääsi mitään, vai ottaako hän vain tarjotun tuen, rahan ja avun vuodesta toiseen, antamatta koskaan mitään takaisin?

3. Itserakas

Termiä "narsisti" ei tulisi käyttää kevyesti. Silti lähipiiristäsi saattaa löytyä ihminen, johon termi tuntuu sopivan.

Itserakas rakastaa vain itseään. Kaikessa on aina kyse hänestä – sinun tunteillasi, haluillasi tai ajatuksillasi ei ole väliä. Hänen käytöksensä raastaa sinua viikosta toiseen. Itserakas vie kaiken energiasi, jos sallit sen – ja nyt on aika päästää hänestä irti!

4. Ikikriitikko

Kun vietät aikaa ystäväsi kanssa, sinun pitäisi tuntea iloa, onnea tai rentoutta. Ikikriitikon seurassa olet kuin ikuisella tuomiolla.

Huomaat ikikriitikon olemassaolon, kun mietit, miten toimit hänen seurassaan: et kerro hänelle asioita työelämästäsi tai rakkaussuhteistasi, koska hänellä on aina niistä jotain kriittistä sanottavaa.

5. Huomion hakija

Huomion hakijalle jokainen päivä on syntymäpäivä – siis hänen oma syntymäpäivänsä. Huomion hakijan kanssa on uuvuttavaa viettää aikaa, koska hän haluaa kaiken huomion itselleen. Hän määrää menemisistänne eikä anna muiden puhua.

Huomion hakija haluaa kontrolloida tilannetta, koska "tietää paremmin", mikä sinulle on parasta. Jos et suostu kuuntelemaan, huomion hakija löytää kyllä uusia ystäviä, jotka haluavat puhua vain hänestä – tai edes kuunnella hänen neuvojaan.

6. Alkuunpanija

Alkuunpanija panee alulle kaikenlaista draamaa elämässäsi. Jos jollakulla on ongelma, alkuunpanija juoruaa siitä sinulle. Hän rakastaa ihmissuhdesotkuja, jotka yleensä aloittaa itse.

Et uskalla paljastaa salaisuuksiasi tai ongelmiasi alkuunpanijalle, koska tiedät, että hän höpöttää ne eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja