Mainos

Imeekö hän kaiken energiasi? Näin annat pakit myrkylliselle ystävällesi

Sydämessäsi tiedät, että on aika päättää ystävyys. Mutta miten? Huffington Post listasi tavat, joilla ystävän kanssa eroaminen onnistuu.

Kun olet kaverisi seurassa, tuntuuko sinusta, että energiasi valuvat hukkaan? Tukeeko ystäväsi sinua aina, joskus vai ei koskaan? Tuntuuko, että ystävyys on antanut kaiken, mitä odotettavissa on?

Tunnista myrkyllinen ihminen näin

 1. Hän haluaa huomiota keinolla millä hyvänsä.
 2. Hän manipuloi, valehtelee eikä anna suoria vastauksia.
 3. Hän kiusaa ja levittää juoruja toivoen, että muut myötäilevät häntä ja ovat samaa mieltä.
 4. Hän tekee lähestulkoon mitä vain, jotta häntä ei syytettäsi virheestä.
 5. Hän naamioi loukkauksen kehuksi: ”Itse en koskaan olisi keksinyt yhdistää tuollaista paitaa noihin housuihin, olet kyllä rohkea!”
 6. Hän elää suurta draamaa ja vaatii, että jokainen riitaa seurannut valitsee puolen.
 7. Hän jakelee syytteitä heti, kun jokin menee pieleen.
 8. Hän säälii itseään, mutta kalastelee kohteliaisuuksia todistaakseen oman erinomaisuutensa.
 9. Kysy itseltäsi:"Joudunko pohtimaan, miksi hän sanoi jotakin?" "Tuntuuko minusta selittämättömästä syystä siltä, että minua petetään?" "Tunnenko vihaa, ärsyyntymistä, surua, tunnenko, etten ole tarpeeksi?"

Sydämessäsi tiedät, että on aika päättää ystävyys. Mutta miten? Parisuhde-eroista kirjoitetaan oppaita paljon useammin! Huffington Post listasi tavat, joilla ystävän kanssa eroaminen onnistuu.

Hidas häviäminen toimii toisinaan

Älä enää vastaa viestiin yhtä usein, älä enää vietä yhtä paljon aikaa hänen kanssaan kuin ennen, älä kerro hänelle kaikkea elämästäsi – häivytä ystävä hitaasti elämästäsi. Ystävyyden tasosta riippuu, miten hyvin tämä metodi toimii. Jos ystäväsi on hyvin kiinni sinussa, häivyttäminen ei tule toimimaan.

Valitse sanasi tarkasti

Jos joudut pitämään niin sanotun ”eropuheen”, käytä lauseita, jotka alkavat sanalla ”minä”. Puhu omista tunteistasi: minä tunnen, minun mielestäni... Ole rehellinen.

Kohtele ystävääsi kunnioittavasti

Jos ystävyys on saatettu kunnialla päätöksen, sen herättäminen uudelleen henkiin myöhemmin on mahdollista. Ystäväsi oli aiemmin sinulle tärkeä, oli eron syy nyt mikä tahansa. Muista tämä.

Älä vedä muita mukaan

Kukaan ei tahdo valita puolta. Pidä yhteiset ystävät kartalla tapahtumista: älä paasaa siitä, miksi teit, kuten teit, vaan puhu aiheesta kunnioittavasti, pää pystyssä. Ole valmis siihen, että osa ystävistänne valitsee hänet sinun sijastasi.

Valmistaudu siihen, että koet epämiellyttäviä tunteita

Vaikka ystävyysero olisi sinun ideasi, koet luultavasti syyllisyyttä, itsesyytöksiä, apeutta ja muita ikäviä tuntemuksia. Muista, että epämiellyttävät tuntemukset kertovat uusista rajoista, jotka olet asettanut itsellesi.

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.