5 vastustamatonta reseptiä: Raparperipiirakoita, torttua ja keksejä

Raparperi on raaka-aine täydellisiin piirakoihin, joissa makeus ja raikkaus yhdistyy. Tässä viisi erilaista herkullista vaihtoehtoa. Leivo vaikka kaikki ja pidä makuraati kaverusten kesken!

Suklaaunelma-kääretorttu raparperilla

Leivo ihanan suklainen kääretorttu tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden. Myös täyte on ihanan suklainen, makua on taitettu raikkailla marjoilla tai raparperilla.

Raparperipiirakka valkosuklaalla

Tämän piirakan täytteessä on 3-4 vartta raparperia, fariinisokeria, valkosuklaa- tai vaniljarahkaa, rouhittua valkosuklaata, mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä.

Vanilja-raparperisydämet

Sydänkeksien täytteeksi tehdään ihana marmeladi. Puhdista raparperit ja pilko kuoritun omenan kanssa kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan mausteeksi. Nosta mukaan myös tangot ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat.

Raparperipiirakka kauramuru- tai kermaviilitäytteellä

Valitse kauraleseinen maistuva murutäyte tai pehmeä kermaviilityyppinen täyte. Kermaviilin tilalle voit valita turkkilaista jogurttia, smetanaa tai ranskankermaa.

Raparperi-kookosmuffinit

Makea kookos pehmentää raparperin kirpeyttä. Näitä muffineja voi muunnella sadon mukaan, rapaperin tilalle voi käyttää, mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, kirsikkaa tai puolukkaa.

Reseptit: Arja Savela/Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat