Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea raparperi-kaurapaistos

Raparperi-kaurapaistos valmistuu käden käänteessä.
Raparperi-kaurapaistos valmistuu käden käänteessä.MTV
Julkaistu 09.06.2025 09:25

MTV LIFESTYLE

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n kehityspäällikkö Marita Suontausta vinkkasi tämän helpon raparperiohjeen Huomenta Suomessa kesäkuussa 2025.

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ dl (fariini)sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • n. 4 raparperinvartta (noin 1 litra paloina)
  • ½–1 dl (hillo)sokeria
  • (1 tl kanelia tai jauhettua kardemummaa)

Valmistusohje

  1. Sekoita rasva ja sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.

  2. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa 1 sm ja 2 cm:n viipaleiksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan ja ripottele sekaan sokeri ja halutessasi kaneli.

  3. Murustele taikina raparpereille ja laita 200-asteisen uunin keskitasolle. Paista noin 20 minuuttia, kunnes raparperipaistoksen pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetki. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki: Voit käyttää rasvana myös öljyä. Hiutaleina voit käyttää myös esimerkiksi 4-viljan- tai ruishiutaleita.

Lisää aiheesta:

Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistosHelsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidotonGluteeniton raparperipiirakkaHellapoliisin gluteeniton raparperipiirakkaMaijan raparperikakkuPorkkanakakku
RaparperiRaparperipiirakkaNopeat ja helpotHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi
  • 9.6.09:25
    Raparperipiirakka

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperipiirakka

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 28.05.202416:30
    Booli

    Kesäinen raparperibooli

  • 12.05.202408:01
    Vaahto

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 12.05.202408:00
    Leipä

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät