Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea raparperi-kaurapaistos

raparperi-kaurapaistos husu
Raparperi-kaurapaistos valmistuu käden käänteessä.MTV
Julkaistu 09.06.2025 09:25

MTV LIFESTYLE

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n kehityspäällikkö Marita Suontausta vinkkasi tämän helpon raparperiohjeen Huomenta Suomessa kesäkuussa 2025.

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ dl (fariini)sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • n. 4 raparperinvartta (noin 1 litra paloina)
  • ½–1 dl (hillo)sokeria
  • (1 tl kanelia tai jauhettua kardemummaa)

Valmistusohje

  1. Sekoita rasva ja sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.

  2. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa 1 sm ja 2 cm:n viipaleiksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan ja ripottele sekaan sokeri ja halutessasi kaneli.

  3. Murustele taikina raparpereille ja laita 200-asteisen uunin keskitasolle. Paista noin 20 minuuttia, kunnes raparperipaistoksen pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetki. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki: Voit käyttää rasvana myös öljyä. Hiutaleina voit käyttää myös esimerkiksi 4-viljan- tai ruishiutaleita.

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi