Kesän trendikkäimpään mansikka-pistaasijuustokakkuun on haettu ideaa Dubai-suklaasta. MTV
Julkaistu 18.06.2025 11:57
MTV LIFESTYLE
Pohja
130 g keksejä (pistaasisuklaakeksejä)
50 g pistaasia, koristeeksi 20g
100 g pistaasitahnaa, jätä vähän myös koristeluun
1 dl paistettua kadayifi-taikinaa
25 g voita
Pohjan päälle n. 3 isoa viipaloitua mansikkaa
Täyte
3 dl kuohukermaa
½ tl vaniljajauhetta
200 g tuorejuustoa
Mansikkamelba
400 g kotimaista pakast mansikkaa
Puolikkaan sitruunan mehu
1,75 dl tomusokeri
Lisäksi
8 liivatelehteä
Valmistusohje
Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Tee pohja: Aja pistaasipähkinät hienoksi, ota osa sivuun koristelua varten. Aja keksit hienoksi ja sekoita pistaasipähkinöiden kanssa. Lisää joukkoon kadayif. Kaada seokseen pistaasilevite, sekoita. Sulata voi ja lisää se massaan. Sekoita hyvin.
Taputtele pohja ja leikkaa pohjan päälle mansikkasiivuja. Vie pohja jääkaappiin odottamaan.
Koko Suomi leipoo -ohjelman vuoden 2025 voittaja, Bake me happy -kotileipomoyrittäjä Sarah Rhazzou valmisti tämän kesäisen ja trendikkään juustokakun Viiden jälkeen -ohjelmassa kesäkuussa 2025.
Tee täyte: Valmista melba kohmeisista kotimaisista mansikoista. Laita kaikki raaka-aineet astiaan ja survo
Vatkaa 3 dl vispikermaa hyväksi vaahdoksi, lisää kermaan vaniljajauhe, sekä vaniljatuorejuusto. Lisää joukkoon mansikkamelba ja sekoita huolellisesti.
Sulata lionneet liivatteet kiehuvaan tilkkaan vettä ja sekoita huolellisesti mansikkatäytteeseen. Kaada vuokaan ja vie jääkaappiin hyytymään.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele pistaasitahnalla, pähkinämurulla, kuivatulla mansikalla sekä kukilla.
Vinkit:
Voit myös kiehauttaa mansikkamelbaa n. 0,5 dl ja sekoittaa liivatteen siihen.
Voit lisätä kadayifin määrää ja vähentää keksien määrää oman maun mukaan