42-vuotias amerikkalainen perheenisä joutui sairaalaan koronan takia – vaimo syyttää tartunnasta poikapuoltaan: "Hän vakuutti jatkuvasti tekevänsä kaiken oikein"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa?  Nämä ovat viruksen tyypillisimmät oireet 0:33
Tunnistatko koronaviruksen oireet?

Parikymppinen poika sai koronaviruksen oltuaan kaverien kanssa ulkona, kertoo muun muassa Abc News -sivusto. Sen jälkeen tauti iski muihin perheenjäseniin ja isä päätyi sairaalahoitoon. 

Floridalainen 42-vuotias perheenisä John Place on ollut tehohoidossa paikallisessa sairaalassa yli kaksi viikkoa. Kesäkuussa koko perheellä todettiin koronavirustartunta, kun perheen 21-vuotias poika oli ollut ulkona kaverien kanssa ja saanut tartunnan. Poika oli syönyt, juonut ja nauttinut illasta ilman maskia.

Johnin vaimo Michelle kertoo Daily Mailille, että hän oli useaan otteeseen pyytänyt poikapuoltaan lähtemästä ulos ja toivonut, että poika käyttäisi maskia. 

– Hän vakuutti jatkuvasti tekevänsä kaiken oikein ja että minun ei tarvitsisi stressata. Kyllähän te tiedätte, millaisia lapset ovat, joten luotin häneen, Michelle kertoi 7 News Miami -sivustolle.

Kaverilla todettiin tartunta

Muutaman päivän kuluttua pojalla alkoi ilmetä flunssan oireita. Sitten eräs hänen kanssaan iltaa viettämässä olleista kavereistaan kertoi, että hänellä oli todettu koronavirus.

21-vuotias ei halunnut nimeään julkisuuteen eikä tahtonut kommentoida tapausta. Hänen kerrotaan sanoneen Michellelle ja Johnille, että hän oli luullut sairastavansa ihan tavallista flunssaa. Vaikka ystävällä oli todettu koronavirus, ei hän ollut uskonut sen iskeneen omalle kohdalleen.

Isään sairaus iski pahiten

Koronavirus tarttui muihinkin 21-vuotiaan perheenjäseniin, mikä todettiin koronavirustesteissä. 14-vuotias veli yski, hänen hengityksensä vinkui ja hän oli väsynyt. 6-vuotiaalla siskolla tauti ilmeni vain siten, että hänen nenänsä vuoti. Michellellä oli lihassärkyä, kuumetta ja vilunväristyksiä. Heidän kaikkien kohdalla tauti meni ohi.

Johnin kohdalla tilanne oli vakavampi. Neljän päivän ajan hän oli kuumeinen ja yski lakkaamatta. Sen jälkeen hänet otettiin sairaalaan, jossa hän on nyt ollut hoidettavana kolme viikkoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti halusi kertoa varoittavan esimerkin

Michellea on paheksuttu siitä, että hän syyttää tapahtuneesta Johnin 21-vuotiasta poikaa. Nainen on sitä mieltä, että perheen kokemusten kertominen on tärkeää, koska Yhdysvalloissa on yhä enemmän tapauksia, joissa tauti todetaan ensin nuorisolla. Etelä-Floridan pormestarit ja muut virkamiehet totesivat viime viikolla, että nuorten kokoontumiset ovat suurin selittävä tekijälle sille, että tautitapausten määrä nousi alueella kesäkuussa.

Michellen perheineen ovat olleet eristyksissä kotonaan. 21-vuotias on pitänyt huolta nuoremmista sisaruksistaan, kun Michelle on käynyt töissä ja pitänyt yhteyttä sairaalaan.

Floridassa yli 350 000 koronavirustapausta

Tampa Bay -sivusto kertoo, että Floridan osavaltiossa on sunnuntaihin mennessä todettu yli 350 000 koronavirustapausta. Eilen uusia tartuntapauksia todettiin osavaltiossa yli 12 000

Yhdysvalloissa koronavirustapauksia on todettu yli 3,7 miljoonaa, kertoo Johns Hopkinsin yliopiston seuranta.

Lue myös:

    Uusimmat