Kahden lapsen äiti Caroline parantui koronaviruksesta, mutta joutui uudelleen sairaalaan – seuraukset muuttivat hänen elämänsä: "Raajani olivat mustat ja surkastuneet"

Neliraaja-amputoidun perheenäidin elämä mullistui kolme vuotta sitten – verenmyrkytys vei kädet ja jalat kuolioon 1:24
Videolla kerromme Helistä, jonka raajat jouduttiin amputoimaan verenmyrkytyksen takia.

Englantilainen 58-vuotias nainen joutui koronaviruksesta parannuttuaan sairaalaan verenmyrkytyksen takia ja hänen raajansa jouduttiin amputoimaan. Aiheesta kertoo muun muassa BBC.

Brittiläinen Caroline Coster, 58, sairastui maaliskuussa koronavirukseen. Kahden viikon sairastamisen jälkeen hän parantui, mutta pian hänellä todettiin keuhkokuume. Lääkäri ohjeisti Carolinea puhelimitse menemään sairaalaan.

Bedfordin sairaalassa Carolinella todettiin verenmyrkytys ja hänet vaivutettiin koomaan. Caroline oli koomassa noin kuukauden. Hän oli niin huonossa kunnossa, että lääkärit olivat jo kahteen otteeseen sammuttamassa elintoimintoja tukevat laitteet.

Verenmyrkytys on vakava yleisinfektio, joka voi saada alkunsa esimerkiksi keuhkokuumeesta. Sen oireisiin voi kuulua ensinnäkin yleiskunnon merkittävä heikentyminen jopa tunneissa, jolloin tulee lähteä kiireesti sairaalaan. Muita oireita voivat olla korkea kuume tai alilämpö, pahoinvointi ja vatsakipu, tihentynyt hengitys sekä matala verenpaine.

Kädet ja jalat jouduttiin amputoimaan

Caroline ei menehtynyt vaan alkoi toipua koomasta herättyään. Hänen kätensä ja jalkansa jouduttiin kuitenkin amputoimaan, koska verenkiertoa oli ohjattu kooman aikana hänen aivoihinsa ja sisäelimiin, jotta Caroline jäisi henkiin. Raajat olivat menneet kuolioon.

– Raajani olivat mustat ja näivettyneet. Olin niin iloinen siitä, että jäin henkiin, että ei ollut niin iso järkytys menettää ne.

– Jalkojen menetys ei muuttanut minua ihmisenä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt kahden lapsen äiti Caroline opettelee tulemaan toimeen ilman käsiä tai jalkoja. Hän on perheensä kanssa alkanut kerätä rahaa kaikenlaisia laitteita varten, joita hän tulee tarvitsemaan, jotta voi asua kotona. Caroline haluaisi saada jalka- ja käsiproteesit.

Lue myös:

    Uusimmat