4 niksiä: Näin valmistat täydellisen pizzan kotona

Newyorkilainen pizzakokki kertoo kotikonstit täydellisen pizzan valmistukseen. Nämä tekemällä et voi epäonnistua!

Pizzan valmistukseen erikoistuneen amerikkalaiskokki Michael Psilakiksen maailman maistuvimpien ravintolapizzojen valmistuksessa käytetään täysin omaa tekniikkaa, mutta samankaltaisiin tuloksiin voi yrittää tähdätä myös kotona. Psilakis neuvoo niksit paremman pizzan valmistukseen kotioloissa:

1. Rapeus

Rapea kuori ja pohja antavat pizzalle miellyttävää tekstuuria, ja se pitää pizzan täytteineen myös paremmin kasassa. Kotona saat rapean pizzapohjan pienellä vaivalla, kun ostat apuvälineeksesi pizzakiven. Korkeassa lämpötilassa pizzakivi tekee pohjasta herkullisen rapeaa ja maukkaampaa.

2. Ei liikaa juustoa

Monet koti- sekä ravintolakokit täyttävät pizzansa valtavalla määrällä juustoa peittääkseen kastikkeen laimeaa makua. Gourmet-pizzaravintoloiden herkkukastikkeen salaisuus ei kuitenkaan ole tuntikausien hauduttaminen, vaan tietty tomaattilajike – italialainen San Marzano. Jos et löydä kyseisiä tomaatteja, voit tuoda uudenlaista makua pizzaasi lisäämällä siihen tavallisen pizzajuuston asemesta kohtuudella esimerkiksi pecorinoa, buffalamozzarellaa tai parmesania.

3. Harkitse täytteet

Pizzassa olevien täytteiden tulisi toimia kivuttomasti yhteen täydellisten makuyhdistelmien löytämiseksi. Toimiva yhdistelmä pizzalle olisi esimerkiksi kesäkurpitsa, suolattu säilykepaprika, mozzarella, fiore sardo -juusto ja salvia. Jos et kuitenkaan ole täysin varma sopivista makupareista, voit aina luottaa basilikan, tomaatin ja mozzarellan yhdistelmään.

4. Lisää oliiviöljyä

Monet mestarikokit viimeistelevät pizzansa lorauttamalla siihen hieman oliiviöljyä. Se saattaa lisätä ruokaan kaloreita, mutta se on sen arvoista – öljy yhdistää ihmeellisellä tavalla taikinan, täytteiden sekä juuston aromit.

(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja