Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

9:10Herkkuja satokaudesta – päivän kasvikset pizzan muodossaHuomenta Suomi -ohjelmassa nähtiin, miten valmistuvat niin suolainen kuin makeakin pizza.
Julkaistu 05.09.2025 14:45
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Miltä näyttää ja maistuu Huomenta Suomi -ohjelman nimikkopizza?

Skiffer-pizzaravintolaketjun perustaja ja keittiöpäällikkä Tuomo Suoranta kehitteli Huomenta Suomi -ohjelmalle nimikkopizzan, johon sisältyy runsaasti satokauden kasviksia. 

Lähetyksessä nähtiin niin suolainen kuin makeakin pizza. 

Lue myös: Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

Pizzasta löytyy syksyn makuja ja värejä

Suolaisen pizzan pohjalta löytyy keitettyä tomaattikastiketta, jonka päälle Suoranta ripottelee juustoraasteen. Kotikeittiössä pizzajuustoksi sopii hyvin esimerkiksi mozzarella, Suoranta vinkkaa. 

Juuston päälle Suoranta asettelee timjamilla maustettua paistettua ruusukaalia, jonka lisäksi täytteistä löytyy paahdettua kanttarellia ja kurpitsaa, marinoitua punasipulia ja sinihomejuustoa. Aurajuusto on Suorannan mukaan yksi suomalaisten suosikkipizzatäytteistä. 

Satokausipizza koristellaan vielä oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla marinoidulla babypinaatilla ja paahdetuilla lehtikaalisipseillä ja kurpitsansiemenillä. 

satokausipizza
Suolainen pizza näyttää tältä.MTV

Lue myös: Pizzatäyte, joka uiskenteli suomalaisten suosikiksi – tiesitkö tätä katkaravuista?

Kotipizzeriassa raaka-aineisiin kannattaa panostaa

Suorannan vinkki pizzan tekoon kotikeittiössä on käyttää laadukkaita raaka-aineita. 

– Jos laittaa lihaa päälle, niin laittaa oikeasti hyvää lihaa ja hyvää juustoa. Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain.

Lue myös: Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

Tuttu suosikki uusissa vaatteissa

Makea pizza voi tuntua monelle vieraalta, mutta Suorannan versio on saanut inspiraationsa tutusta suosikista eli omenapiirakasta. 

– Tämä on tuttu suosikki, joka on vain puettu uusiin vaatteisiin, Suoranta kuvailee. 

Pizzan pohjan päälle tulee vaniljalla, sitruunankuorella ja sokerilla maustettua tuorejuustoa, vaahterasiirapissa ja kanelissa marinoituja omenakuutioita, tuoreita puolukoita ja karamellisoitua kondensoitua maitoa. 

Tuoreet omenat eivät menetä uunin lämmössä rapeuttaan. 

Pizza koristellaan uunin jälkeen sitruunamelissalla, paahdetuilla pekaanipähkinöillä ja vaniljajäätelöllä.

omenapizzaTältä näyttää makea pizza.MTV

Skiffer-ravintolan listaltakin on joskus löytynyt makea pizza, mutta se ei Suorannan mukaan saavuttanut suurta suosiota. 

– Suomalaiset vierastavat jonkin verran vielä makeaa pizzaa, hän sanoo. 

Makea pizza voi kuitenkin yllättää, ja sitä ehdottomasti kannattaa kokeilla, hän lisää. 

Miltä maistuivat satokauden suolainen ja makea pizza? Katso yllä olevalta videolta, miten pizzat valmistuvat!

Lue myös: Italialaiset maistoivat suomalaista kinkku-ananaspizzaa: "Ajatus tällaisesta yhdistelmästä on ollut pelottava"

Lisää aiheesta:

Meri-Tuuli Väntsi vinkkaa yllättävän grilliruoan: "Helppo, ihanan makuinen ja kaikki tykkäävät"Yllättävä korvaaja ananakselle: "Ripottele homejuuston seuraksi pizzan päälle"Kotipizzan uudessa pizzassa on todella hämmentävät täytteet: "Pelonsekaisin tuntein odotan palauteryöppyä"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Vuoden 2019 Pizzamestari paljastaa voitokkaat reseptinsä: Nämä kekseliäät herkut hurmasivat tuomariston – kokeile myös kotona!Yhdistele rohkeasti – näin syntyy täydellinen gourmet-pizza!
PizzaKasvisruokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta