Mainos

28 helppoa muutosta, jotka tekevät sinusta uuden ihmisen

Kolmessakymmenessä päivässä voi hyvin oppia uusia tapoja. Vaikein osuus on aloittaminen.

Bright Side -sivuston kokoamasta listasta voi poimia ideoita omaan arkipäivään. Poimi muutama tapa, joita noudatat ja teet kuukauden ajan. Valitse seuraavalle kuukaudelle taas uudet ideat, jotka toteutat.

1. Käytä sanoja onnellisuuden edistämiseksi.

Kuukauden ajan valitse sellaisia sanoja, jotka pistävät hymyilemään. Sen sijaan, että vastaisit ”kuuluu hyvää”, kerro, että ”menee erinomaisesti”.

2. Kokeile yhtä uutta asiaa joka päivä.

Voit nähdä tai tehdä jotain tuhansia kertoja, mutta voit nähdä tai tehdä jotain ensimmäistä kertaa vain yhden kerran. Se, minkä koemme ensimmäistä kertaa, jää ikiajoiksi mieleen. Uusi asia voi olla jokin uusi harrastus tai vaikka jutustelu tuntemattomalle.

3. Tee joka päivä jokin epäitsekäs teko.

Kun vaikutat positiivisesti jonkun toisen elämään, vaikutat hyvällä tavalla myös omaan elämääsi. Tee jotakin sellaista, joka auttaa toista.

4. Opettele jokin uusi taito.

Monista taidoista voi olla odottamatonta hyötyä elämässä. Ja lisäksi niiden opettelu on hauskaa.

5. Opeta jollekulle jotakin uutta päivittäin.

Meillä kaikilla on vahvuuksia, joista on hyötyä muille. Asia, joka on helppo sinulle, voi olla vaikea jollekin toiselle. Harvoin näitä vahvuuksia tulee opetettua muille. Käytä aikaa tähän ja opeta muille jotakin, mitä osaat.

6. Tee tunti päivässä jotain, mihin suhtaudut intohimoisesti.

Tee jotakin, johon vahvasti uskot. Tämä voi olla mitä tahansa kuten hyväntekeväisyyttä, uskontoon liittyvää tai harrastustoimintaa. Kun omistaudut jollekin asialle, johon uskot, se tuo iloa ja merkitystä elämään.

7. Käyttäydy kaikkia kohtaan ystävällisesti.

Jopa niitä kohtaan, jotka eivät ole ystävällisiä sinua kohtaan. Kun olet ystävällinen henkilölle, josta et pidä, se ei tarkoita, että olisit epäaito. Tämä tarkoittaa, että osaat hallita tunteitasi. Kunnioita muita – ei sen takia, että he ovat ystävällisiä, vaan sen takia, että sinä olet.

8. Keskity positiivisuuteen koko ajan.

Oikeat voittajat elämässä viljelevät optimistisuutta. Optimistinen henkilö tietää, että epäonnistumiset ovat vain mahdollisuuksia kasvaa ja oppia elämästä. Tällainen henkilö näkee maailman paikkana, jossa on äärettömästi mahdollisuuksia.

9. Huomaa, mitä elämä opettaa epämukavissa tilanteissa.

On tärkeää muistaa, että elämä on jatkuvaa oppimista: jokainen henkilö, kenet tapaat ja kaikki, mitä kohtaat, opettavat. Tämä kaikki on oppimiskokemusta, jota kutsutaan elämäksi.

Muista tämä varsinkin, jos asiat eivät mene niin kuin olit toivonut. Jos et saa haluamaasi työpaikkaa tai parisuhde ei onnistu, se tarkoittaa vain sitä, että jotain parempaa on tulossa.

10. Kiinnitä huomiota ympärillesi ja nauti elämästäsi.

Jokaisella asialla, jonka kohtaat elämässäsi, on merkitystä. Jokainen onnistuminen, jokainen epäonnistuminen ja kaikki siltä väliltä ovat ohjanneet sinut juuri tähän hetkeen. On tärkeää keskittyä vähemmän itse tekemiseen ja keskittyä enemmän olemiseen. Elämä tapahtuu juuri nyt.

11. Luovu yhdestä tavarasta päivässä kuukauden ajan.

Valitse yksi turha tavara joka päivä ja hankkiudu siitä eroon. Elämme sotkun keskellä: sitä on työpaikalla, autossa ja kotona. Olemme kuitenkin niin tottuneita siihen, ettemme huomaa, miten se vaikuttaa meihin. Jos alat siivota ulkoista sotkua, myös sisäinen epäselvyys katoaa.

12. Luo jotakin uutta yhdessä kuukaudessa.

Kun onnistuu luomaan jotain omilla käsillä, siitä jää hyvä olo. Tee jotain, mitä rakastat ja mistä välität. Jotain, jolla on merkitystä elämässäsi.

13. Älä kerro yhtäkään valhetta.

Älä sorru valkoisiin valheisiin, vaan puhu sydämesi pohjasta ja pelkästään totta.

14. Herää puoli tuntia aikaisemmin joka aamu.

Herää tavallista aikaisemmin, jottei sinun tarvitse kiirehtiä kuin viimeistä päivää. Tämä puolituntinen auttaa sinua välttämään myöhästelyä ja turhaa päänsärkyä. Kokeile tätä kuukauden ajan ja katso, millainen vaikutus sillä on elämääsi.

15. Hankkiudu eroon kolmesta huonosta tavasta kuukauden aikana.

Syötkö liian paljon pikaruokaa? Pelaatko liikaa videopelejä? Tiedät omat huonot tapasi, valitse kolme ja lopeta nämä.

16. Katso televisiota alle puoli tuntia päivittäin.

Viihdytä itseäsi oikean elämän kokemuksilla. Parhaat muistot tulevat kiinnostavista elämänkokemuksista. Sulje televisio ja lähde ulos. Arvosta luontoa ja nauti pienistä asioista.

17. Aseta jokin pitkäaikainen tavoite ja tee töitä sen eteen tunnin ajan joka päivä.

Kyse on pienten askelten ottamisesta, ja ensimmäisen askeleen ottaminen on aina vaikein. Käytä tunti päivässä sellaisen asian eteen, jonka olet aina halunnut saavuttaa. Tee pienestä haaveesta totta.

18. Lue hyvästä kirjasta yksi kappale päivässä.

Internetin tuoma loputon tietotulva on aiheuttanut sen, että ihmiset käyttävät enemmän aikaa netissä. Klassikkokirjoihin on kuitenkin koottu viisaita ajatuksia.

19. Lue tai katso joka aamu jotain, mikä inspiroi sinua.

Joskus tarvitset vain pienen kannustuspuheen. Ennen kuin syöt aamupalaa tai lähdet kotoa, katso video tai lue jotakin inspiroivaa.

20. Tee joka päivä lounaan jälkeen jotakin, mikä saa sinut nauramaan.

Katso hauska video, lue pätkä lempisarjakuvastasi tai etsi käsiisi hyvä vitsi. Lounaan jälkeisenä aikana tarvitset naurua eniten, jotta saat lisäenergiaa.

21. Urheile päivittäin puoli tuntia.

Terveys on elämäsi. Syö oikein, urheile ja käy lääkärintarkastuksessa.

22. Poistu mukavuusalueeltasi ja kohtaa pelkosi joka päivä.

Joskus pelkäämme epäonnistumista. Joskus taas pelkäämme alitajuisesti menestystä ja siitä seuraavaa muutosta. Toisinaan pelkäämme torjutuksi tulemista tai sitä, että näytämme tyhmiltä. Keskity pelkoosi, joka pidättelee sinua.

23. Kokeile jokaisena päivänä uutta, terveellistä reseptiä.

Kokkaaminen on hauskaa, haastavaa ja jos teet sen oikein, siitä saa myös elintärkeitä ravinteita.

24. Käytä joka ilta kymmenen minuuttia pohtiaksesi, mikä meni hyvin.

Käy iltaisin läpi asiat, joissa onnistuit päivän aikana. Tämä auttaa sinua muistamaan kaikki pienetkin asiat, jotka ovat elämässäsi hyvin.

25. Juttele joka päivä sellaisen henkilön kanssa, jonka kanssa juttelet harvoin.

Ihmiset ovat mielenkiintoisia, eikä ole olemassa kahta samanlaista. Erilaisten ihmisten kanssa jutteleminen saa sinut avoimemmaksi uusille ideoille ja näkökulmille.

26. Päästä irti yhdestä ihmissuhteesta, joka jatkuvasti satuttaa sinua.

Pidä elämässäsi sellaiset ihmiset, jotka aidosti rakastavat sinua, motivoivat, rohkaisevat ja saavat sinut onnelliseksi. Jos tunnet ihmisiä, jotka eivät tee mitään näistä, päästä heistä irti ja tee tilaa uusille positiivisille ihmissuhteille.

27. Anna anteeksi jollekin, joka ansaitsee uuden mahdollisuuden.

Jos elämässäsi on joku, joka aidosti ansaitsee uuden mahdollisuuden, anna se hänelle. Jos sinun täytyy pyytää anteeksi, tee se.

28. Tallenna jokainen päivä yhdellä valokuvalla ja tekstipätkällä.

Kuukauden ajan ota kamera mukaan kaikkialle, minne menet. Yritä ottaa kuva jostakin poikkeuksellisesta kokemuksesta. Joka päivä ennen nukkumaanmenoa kirjoita vihkoon kappale, jossa korostuvat päivän tärkeimmät asiat. Saat kokoelman mielenkiintoisista muistoista, jotka olisivat muuten saattaneet unohtua.

Lähde: Bright Side

0:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.