27-vuotias mies marssi poliisiasemalle ja väitti liittyvänsä vanhaan kuolemantapaukseen – vangitsemisvaatimus peruttiin

Poliisille ilmoittautui viime viikon lopulla mies, joka kertoi aiheuttaneensa henkirikoksen Nurmijärvellä seitsemän vuotta sitten. Poliisi otti miehen kiinni, mutta tänään hänet vapautettiin, koska miestä ei ole syytä epäillä rikoksesta.

27-vuotias mies ilmoittautui viime viikon torstaina poliisiasemalle pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Hän väitti liittyvänsä Nurmijärven Klaukkalassa vuonna 2015 tapahtuneeseen kuolemantapaukseen, jota poliisi tutki aikanaan tappona.

Klaukkalassa sijaitsevassa asunnossa käytiin huumekauppaa toukokuussa 2015. Kaupan osapuolet kuitenkin riitautuivat keskenään, minkä seurauksena 47-vuotias mies kuoli.

Oikeudessa yhtä miestä syytettiin tapahtuneen vuoksi taposta, mutta oikeus hylkäsi syytteen ja tuomitsi miehen pahoinpitelystä ja hautarauhan rikkomisesta, koska hän oli yrittänyt hävittää uhrin ruumiin. Oikeus piti uskottavana syytetyn kertomusta siitä, että tappelussa uhri oli ensin hyökännyt hänen kimppuunsa.

Syytetty sai 50 päivän mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Ei syytä epäillä rikosta

Nyt poliisin luo ilmestyi yllättäen 27-vuotias mies, joka väitti liittyvänsä asiaan.

– Hän väitti olleensa aiheuttamassa uhrin kuoleman. Mies otettiin kiinni ja hänet tuotiin kuulusteltavaksi meille Vantaalle, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi selvitti viikonlopun ja maanantain aikana tapausta ja miehen kertomusta. Miehestä ehdittiin jo jättää vangitsemisvaatimus, jossa poliisi esitti häntä vangittavaksi taposta epäiltynä.

Tänään miestä kuulusteltiin viimeisen kerran, jonka jälkeen hänestä jätetty vangitsemisvaatimus peruttiin.

– Tässä asiassa ei ole mitään syytä epäillä rikosta, joten esitutkinta päätetään. Tämä mies on jotenkin ollut tietoinen tästä Klaukkalan tapauksesta, mutta hän ei ole ollut tapahtumapaikalla miehen kuoleman aikaan, Minkkinen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja