215 kiloa painanut Jarred laihdutti kymmeniä kiloja – muutos lähti henkisestä hyvinvoinnista: "En enää vain ole olemassa, vaan elän täysillä"

Kolmekymppinen yhdysvaltalaismies ryhtyi elämäntapamuutokseen miettimällä aivan ensiksi, mitkä syyt saivat hänet syömään niin epäterveellisesti. Tämän jälkeen hän ryhtyi muuttamaan ruokailu- ja liikuntatottumuksiaan onnistuneesti. 

32-vuotias Jarred Aslett kertoo The Mirror-sivustolla laihduttaneensa vuodessa yli 80 kiloa. 

Yhdysvaltain Idahossa asuva Jarred kertoo, että painoa alkoi kertyä yliopisto-opiskeluiden aikaan. Hän lakkasi urheilemasta ja alkoi juhlia urakalla. Elämäntavat muuttuivat villin opiskelijaelämän myötä epäterveelliseen suuntaan.

Alkoholia meni paljon menneisyyden kokemusten vuoksi

Jarred ei kiinnittänyt huomiota painoonsa, sillä häntä se ei edes kiinnostanut.

– Join alkoholia pärjätäkseni jotenkin menneisyyden traumani kanssa, hän kertoo.

Jarred kertoo, että hän ei syönyt valtavia määriä, mutta kaikki hänen ruokavalintansa olivat todella epäterveellisiä. Tavallisesti hän söi joka päivä uppopaistettua pikaruokaa sekä muun muassa pakastepizzaa. 

Kun epäterveellisen ruokavalion päälle vielä laskettiin kaikki alkoholista kertyneet kalorit, paino lähti nousuun. Jarred kertoo juoneensa alkoholia paljon kerralla, kolme-neljä kertaa viikossa.

– Jossain vaiheessa tämä kaikki alkoi näkyä ja painoni alkoi nousta nopeasti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jarred kertoo lihoneensa 12 vuodessa 98 kiloa. Enimmillään hän painoi noin 215 kiloa.

Eron jälkeen syntyi päätös muutoksesta

Aallonpohja Jarredin elämässä koitti, kun hänen pitkäaikainen parisuhteensa päättyi. Eron jälkeen Jarred tuli siihen tulokseen, että asioiden pitäisi muuttua. Hän ei ollut enää aikoihin ollut tyytyväinen itseensä.

Jarred päätti aivan aluksi keskittyä henkiseen hyvinvointiin. 

– Ensimmäinen askel oli puhua jollekulle ja selvittää, miksi ahmin niin paljon. Halusin ensiksi työstää traumaani sen sijaan, että hautaisin sen jonnekin mieleni perukoille.

– Valtaosa ihmisistä ei päädy tuon kokoisiksi ilman, että mielessä on meneillään jotain, hän uskoo.

Uudet elämäntavat kehiin

Kun työ paremman henkisen hyvinvoinnin eteen oli alkanut, Jarred alkoi tehdä terveellisempiä valintoja elämässään. Pikaruoka vaihtui vihannespitoisempaan ruokavalioon. Hän lakkasi juomasta alkoholia.

Kun pandemia toi mukanaan koronasulut, Jarred kertoo ryhtyneensä noudattamaan tarkkaa treeniohjelmaa. Hän kävi koiransa kanssa kävelyllä päivittäin, nosteli painoja viidesti viikossa ja polki kuntopyörää joka päivä.

– Siitä pitäen olen keskittynyt syömään lisäaineetonta, proteiinipitoista ruokaa ja pitänyt huolen siitä, että syön vähemmän kuin kulutan.

Elämänlaatu parani

Vuoden aikana Jarredin paino putosi yli 82 kiloa. Hän kertoo itsetuntonsa olevan paremmalla tolalla. Hän on myös palannut aiemmin harrastamiensa lajien eli lumilautailun ja surffaamisen pariin.  

Painonpudotuksen seurauksena ylimääräistä ihoa on jäänyt roikkumaan paljon. Jarred aikoo myöhemmin mennä kirurgiseen operaatioon sen vuoksi. Sitä ennen hänen tavoitteenaan on keventää suurin piirtein 25 kiloa.

– Minulla on tapana sanoa, että olen iloinen, joskaan en täysin tyytyväinen vielä kehitykseeni. Vielä on töitä tehtävänä, hän kertoo.

– En vielä ole täysin tyytyväinen siihen, miltä näytän, mutta joka päivä mennään parempaan suuntaan. Kroppani on käynyt läpi paljon ja menee jonkin aikaa korjata se.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joka tapauksessa Jarredin elämänlaatu on parantunut. Hän nauttii asioista uudella tavalla. 

– En enää vain ole olemassa, vaan elän täysillä joka päivä, hän iloitsee.

Jarrod on kertonut elämäntapamuutoksestaan sosiaalisessa mediassa, muun muassa Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat