Pitkälle prosessoitu ruoka saattaa altistaa tulehduksellisten suolistosairauksien kehittymiselle.
Valmisruoat ja muu teollisesti pitkälle prosessoitu ruoka saattaa altistaa tulehduksellisten suolistosairauksien kehittymiselle, tuore tutkimus osoittaa.
Lue myös: Nämä neljä elämäntapaa pienentävät syöpäriskiä merkittävästi – varoitus myös kesägrillaajille
Sairastuivat noin 70 prosenttia todennäköisemmin
Tutkimus julkaistiin BMJ-lehdessä, ja sen perusteella ultraprosessoituja ruokia päivittäin syövät sairastuivat tulehdukselliseen suolistosairauteen noin 70 prosenttia todennäköisemmin kuin osallistujat, jotka söivät niitä harvemmin. Tämä havaittiin lähes 120 000 henkilön kymmenvuotisessa seurannassa.
Yksittäisten ruoka-aineiden sijaan yhteyden taustalla näytti olevan ruokien ja tuotteiden valmistustapa, tutkijat kirjoittavat.
