18 lapsen vanhemmat eivät usko ehkäisyyn – Lapsia vahditaan kameroilla

Yhdysvaltalaiset Gil ja Kelly Bates eivät käytä ehkäisyä. Suurperheen matematiikkaan kuuluu 18 lasta, viisi makuuhuonetta, viisi pesukonetta ja neljä kuivausrumpua. Koska vanhemmat eivät ehdi joka nurkkaan, lapsia vahditaan kotiin asennetuilla videokameroilla. Tarinan kertoi ABC News verkkosivuillaan.

Gil ja Kelly Bates menivät naimisiin 25 vuotta sitten. He eivät tuolloin halunneet isoa perhettä. Itse asiassa Gil ei edes pitänyt lapsista, ja Kelly välitti enemmän urastaan. Mutta konservatiivinen ja kristitty pari ei usko ehkäisyyn.

– Halusimme luottaa lapsilukumme Jumalan käsiin. Ajattelimme, että lapsia tulisi ehkä kolme, Gil kertoi ABC Newsille.

Toisin kävi. Saman katon alla pariskunnan kanssa asuu nyt 18 lasta. Jälkikasvusta vanhimmat ovat parikymppisiä, nuorimmat vielä vaipoissa.

– Perheeseemme on joka vuosi tullut yksi henkilö lisää. Se ei tunnu minusta epänormaalilta, esikoinen Zach sanoi.

Pyykkiä pestään kolmesti päivässä

Perheen talossa on viisi makuuhuonetta. Yhdessä niistä nukkuu kahdeksan siskosta teini-ikäisistä taaperoihin. He eivät ole halunneet muuttaa erillisiin huoneisiin, vaikka siihen on tarjottu tilaisuutta.

Perheellä on viisi pyykki- ja neljä kuivauskonetta. Pyykkikone pyörii aamupalan, lounaan ja illallisen aikaan. 20 ihmisen sukat lajitellaan koko perheen kesken.

Parikymppinen Lawson on vastuussa ruokaostoksista. Hän käy paikallisessa marketissa lähes joka toinen päivä. Rahaa kuluu joka kerta yli 200 euron arvosta.

Lapsia seurataan videokameroilla

Perheen talo on varusteltu sisäpuhelimella sekä videokameroilla. Niiden avulla vanhemmat voivat vahtia, mitä tapahtuu vaikka olohuoneessa, etupihalla tai talon sivulla.

– Kameroiden avulla tiedän, milloin jotkut ovat keksivarkaissa tai pahanteossa, Kelly kertoi.

Talossa ei ole yhtään televisiota, ja tietokoneet ovat vain koulutehtäviä varten. Netissä surffailun sijaan lapset viettävät aikansa soittaen musiikkia.

Kaikki lapset käyvät kotikoulua, jossa opettaa äiti. Hän pitää nuorimmille tunteja ja istuttaa vanhemmat opiskelemaan tietokoneen ääreen.

Toiveissa lisää jälkikasvua

Kelly on ollut raskaana suurimman osan aikuisiästään. Lapsen kantaminen tuntuu hänestä normaalimmalta kuin ajat raskauksien välissä. Kaikkien 18 lapsen nimien luetteleminen lonkalta ei silti suju, toisin kuin aviomieheltä Gililtä.

Kelly lähentelee viittäkymmentä, mutta toivoo saavansa vielä kaksi poikaa. Silloin tyttöjä ja poikia olisi kumpiakin kymmenen.

– Olen onnellinen, kun saan pidellä vauvaa sylissäni. Eikä lastemme tarvitse koskaan olla yksinäisiä – monella ystäviemme lapsilla ei ole ollenkaan ystäviä, Kelly sanoi.

Lähde: Abcnews.go.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat