15 henkilöä sairastui koronaan illanistujaisten vuoksi – amerikkalaisperhe varoittaa virheestään: "Se oli hetken mielijohde"

Texasilaisperhe järjesti illanistujaiset – 15 henkilöä sairastui koronaan: ”Älkää tehkö kuten me” 4:25
Katso videolta Alexan haastattelu.

Texasilaisperhe toivoo, että muut eivät tekisi samaa virhettä kuin he. 

Texasilainen Aragonezin perhe järjesti illainistujaiset, joiden seurauksena 15 ihmistä sai koronavirustartunnan. He kertovat tarinansa medialle, jotta muut olisivat varovaisia kokoontumisten suhteen. 

26-vuotias Alexa Aragonez kertoo Today-sivustolle, että he olivat ottaneet koronavirusrajoitukset vakavasti useiden kuukausien ajan. He olivat pitäneet maskeja ja välttäneet baareissa, ravintoloissa ja kirkossa käyntiä. Niinpä he ajattelivat, että heidän olisi turvallista järjestää syntymäpäiväjuhlat.

– Serkkuni laittoi viestiä yhteiseen keskusteluryhmäämme ja kysyi, haluaisimmeko tulla syömään fajitaksia ja kakkua. Emme pohtineet asiaa sen enempää, koska olimme olleet niin varovaisia. Se oli hetken mielijohde.

Alexa ei osallistunut juhliin, mutta hänen äitinsä Enriqueta meni. Enriquetan mies tai Alexan sisko eivät osallistuneet. 

Alexan mukaan juhliin osallistuneet sukulaiset unohtivat varotoimenpiteet. Katso Alexan haastattelu yllä olevalta videolta.

12 vierasta ja kolme muuta sai koronavirustartunnan

Seuraavana päivänä Enriqueta kirjoitti ryhmächattiin, että hän voi huonosti. Pari päivää juhlien jälkeen, 3. marraskuuta, moni osallistujista oli huonovointisia ja he päättivät mennä koronavirustesteihin.

Kaikilla 12 vieraalla todettiin tartunta. Lisäksi kolme muuta sukulaista sai tartunnan oltuaan tekemisissä juhliin osallistuneiden kanssa. 

– Perheeni oli noudattanut kaikkia paitsi yhtä suositusta ja tuon ohjeen huomiotta jättäminen tuli meille kalliiksi, Alexa kertoo.

– Olemme aivan tavallinen perhe ja perheet kokoontuvat yhteen, koska olemme väsyneitä tähän kaikkeen. Haluamme takaisin normaaliin elämään, mutta se ei onnistu pandemian takia.

Suurin osa sukulaisista toipuu parhaillaan.

– He parantuvat, mutta kaikki ovat väsyneitä. Kaikilla on kipuja, mutta heidän vointinsa on paranemaan päin.

Alexan äiti joutui sairaalaan viikoksi

Enriquetan kohdalla koronavirus iski kovemmin. Hänelle nousi korkea kuume ja myöhemmin hänen oli vaikea hengittää. Sairaalassa todettiin, että hänellä oli keuhkokuume ja hän sai siihen lääkityksen. 

Seuraavana päivänä hänen vointinsa kääntyi huonompaan. Perhe halusi mielipiteen hänen voinnistaan toisesta sairaalasta. Sinne hänet otettiin saman tien hoidettavaksi. Hänet laitettiin happihoitoon.

Enriquetaa hoidettiin sairaalassa viikon ajan, jonka jälkeen hän pääsi kotiin.

Enriquetan sairastuminen hämmentää perhettä. Heidän mukaansa hänellä ei ollut mitään perussairauksia tai terveysongelmia.

– Vaikka hän on vähän vanhempi, on hän erittäin hyvässä kunnossa.

– Oli shokki huomata, että aiemmin täysin terveenä pysynyt ihminen voi sairastua.

Varoitusvideo muille

Alexa työskentelee Arlingtonin kaupungin palveluksessa ja niinpä hän ehdotti, että he voisivat kertoa muille videolla tarinansa varoitukseksi siitä, mitä kokoontumisista voi seurata. Video julkaistiin Arlingtonin kaupungin Twitter-tilillä. Aragonezit toivovat muiden ihmisten käsittävän heidän tarinansa kuultuaan, miten herkästi koronavirus voi levitä.

Videolla näkyy, miten perheenjäsenet ovat kuvanneet oman osuutensa kännykkäkameroilla ollessaan eristyksissä. Videolla puhuu muun muassa Enriqueta.

– Olkaa kilttejä ja suojatkaa itsenne. Tämä on todellista, hän sanoo.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lääkäri muistuttaa varotoimenpitestä

Kaupungin terveysviranomaisten edustaja, lääkäri Cyntia Simmons, muistuttaa, että kokoontuminen yhteen muiden kuin samassa kotitaloudessa asuvien kanssa voi lisätä riskiä saada koronavirustartunta. Hänen mukaansa paras tapa osoittaa välittävänsä muista on muuttaa tai lykätä perinteisiä joulunajan ja loppuvuoden lomakauden traditioita. 

– Muistakaa käyttää maskia, pitää turvallinen etäisyys muihin, huolehtia hygieniasta ja miettiä, miten voit suojata itseäsi ja muita koronavirukselta.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat