Teho-osaston hoitajalta pysäyttävä kuvapari: Tältä näytti työn alkaessa koronakeväänä – ja näin sujuu nyt

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Katso myös: Videolla listaus koronaviruksen tyypillisimmistä oireista.

Amerikkalainen sairaanhoitaja paljasti karun totuuden sairaalaan korona-arjesta.

Sosiaalisessa mediassa leviävä How it started vs. How it's going on ilmiö, jossa somekäyttäjät kertovat kuvaparin, kuinka jokin asia alkoi ja miten sen kanssa nyt sujuu. Erään yhdysvaltalaisen teho-osaston hoitajan päivitys on kenties yksi ilmiön pysäyttävimmistä kuvapareista.

Tennesseen Nashvillessa asuva Kathryn, 27, julkaisi omat ennen ja jälkeen -kuvansa, joista toisessa hän on pirteän näköinen, vasta valmistunut hoitaja huhtikuussa. Toisessa kuvassa Kathryn on viime viikonloppuna, kesken 12,5 tunnin työvuoroaan rättiväsyneenä ja kasvomaskin jättämät jäljet kasvoillaan koronapandemian jyllätessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Halusin näyttää eron..."

Metron mukaan Kathryn oli toista kuvaa ottaessaan juuri tullut potilaansa huoneesta ja ottanut suojavarusteensa pois, kun hän oli alkanut miettiä valmistujaiskuvaansa.

– Halusin näyttää eron, joka voi tapahtua vain muutamassa kuukaudessa, ja todellisuuden hoitajana olemisesta keskellä pandemiaa, hän kertoo Metro-sivustolla.

Sairaalassa, jossa Kathryn työskentelee, oli paha koronapotilasrypäs heinäkuussa, ja nyt on meneillään toinen vastaavanlainen vaihe. Hoitaja olettaa tilanteen pahenevan kiitospäivän ja joulun jälkeen.

– Olen alistunut siihen, että asiat menevät muutamassa viikossa pahimmiksi mahdollisiksi, mutta haluan sen vain jo tapahtuvan, jotta voimme hoitaa sen pois alta.

Ei aavistustakaan normaaleista olosuhteista

Kathryn on koko lyhyen hoitajan uransa työskennellyt vain koronapandemian aikaan.

– Minulla ei ole aavistustakaan siitä, millaista on olla sairaanhoitaja normaaleissa olosuhteissa.

Hän kertoo joutuvansa kohtaamaan kamalia asioita päivittäin. Henkilökunta joutuu vain katsomaan vierestä happilaitteisiin kinnittetyjä potilaita, mutta muuta ei juuri voi tehdä.

– On järkyttävää katsoa ihmisten kuolevan, kun nuo kuolemat olisivat olleet estettävissä, ja on vielä järkyttävämpää katsoa heidän kuolevan samalla tavalla kerta toisensa perään, Kathryn kertoi toisessa twiitissään.

Hoitajan twiitistä on tykätty jo liki 800 000 kertaa. Tuhannet kiittelevät tätä hänen tekemästään työstä.

"Minusta tuntuu, että teen jotain"

Kathryn tekee töitä 12,5 tunnin vuoroissa kolmen päivän ajan, joita seuraa kolme vapaapäivää. Kaikesta huolimatta nainen nauttii työstään. Hän kokee myös, että hoitajana työskenteleminen on paras tapa kestää koronapandemian aiheuttamaa stressiä.

– Uskon, että mielentilani on parempi kuin ennen, koska minusta tuntuu, että teen jotain. On raivostuttavaa nähdä ihmisten suhtautuvan tähän kuin vitsiin, mutta kun olen töissä, voin auttaa.

Yhdysvalloissa on jo yli 12 miljoonaa koronatapausta ja 257 000 koronaan liittyvää kuolemaa. Kathrynin osavaltiossa, Tenneseessä, on ollut yli 330 000 koronatapausta ja reilut 4200 koronakuolemaa, kertoo Metro.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.Lue myös:

    Uusimmat