13 asiaa, joista huolehdit aivan liian paljon, jos olet nainen

Oletko sortunut näihin turhiin murheisiin?

Moni miellyttää muita hampaat irvessä väin siksi, että muuten nämä "muut" voisivat pitää heistä vähemmän. Kuulostaako tutulta? Buzzfeed-sivusto listasi asiat, joista moni huolehtii aivan turhaan. Älä usko näihin myytteihin!

Et kai usko, että…

 1. Sinun pitäisi koko ajan tuntea olosi upeaksi ja hyväksi? Tunteet ja olotilat vaihtelevat päivästä, jopa tunnista toiseen. Tärkeintä on kohdella itseään lempeästi ja hellästi, vaikka olo ei olisi paras mahdollinen.
 2. Sinun pitäisi onnistua kaikissa sosiaalisissa tilanteissa? Moni miellyttää muita hampaat irvessä vain siksi, että muuten "muut" voisivat pitää heistä vähemmän. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan tule ihastumaan sinuun tai ystävystymään kanssasi, ja se on ihan okei! Tärkeintä on hyväksyä erilaiset persoonat esimerkiksi työpaikalla, ja lakata miellyttämästä muita jatkuvasti.
 3. Virheitä ei saisi koskaan toistaa? Hyvinvointiartikkeleissa toitotetaan, että virheistä tulee oppia ja jättää taakseen. Toisinaan sama moka kuitenkin toistuu. Maailma ei kaadu siihen!  Tunnista virheesi ja yritä käsitellä niitä. Se riittää!
 4. Parisuhteessa pitää mennä aina hyvin? Ihmissuhde vaatii päivittäistä työtä, ja jokainen ihminen on yksilö. Luvassa on siis myös epätäydellisiä päiviä.
 5. Sinun pitäisi pukeutua tietyllä tavalla? On ihanaa pukeutua lempivaatteisiinsa, mutta ne ovat kuitenkin vain vaatteita. Muodin tai tyylin takia on turha tuntea oloaan huonoksi; yhtä hyödytöntä on verrata omaa tyyliään muihin.
 6. Sinun pitää aina pelastaa/parantaa/auttaa muita? On turhauttavaa odottaa, että toiset muuttuisivat "paremmiksi ihmisiksi". Vielä pahempaa on, ettei muutosta yleensä tapahdu – koskaan. Lakkaa odottamasta. Jos ihminen tekee olosi jatkuvasti huonoksi, on aika pitää etäisyyttä häneen.
 7. Dieetti jatkuu ikuisesti? Jos ruokailutapasi perustuvat asioiden X, Y ja Z kieltämiseen, elämä muuttuu pian surumieliseksi. Lisäksi repsahdus vaanii kulman takana, koska kukaan ei voi elää jatkuvassa kurissa ja nuhteessa.
 8. Sinulla on parasta ennen -päivä? Moni kantaa mielessään omituista ajatusta siitä, että omat suosikkiasiat täytyy lopettaa tiettyyn aikaan mennessä. Ihminen saattaa olettaa, ettei hän enää 35-vuotiaana voi skeitata, tai ettei nahkatakki sovi 40-vuotiaalle. Samaan tapaan jotkut uskovat, että 30-vuotiaana pitäisi jo tietää, missä ammatissa viettää loppuelämänsä. Älä usko ajatuksiisi! Mitään ”käytettävä ennen” -päivää ei oikeasti ole olemassa.
 9. Vain tietty määrä menestystä on ”tarpeeksi”? Tunnet, että muilla menee sinua ”paremmin”, vaikka oikeasti kaikki miettivät samoja asioita ja tuntevat samankaltaisia epävarmuuksia.
 10. ”Joku jossakin” ei pidä sinusta? Moni pelkää joutuvansa torjutuksi, vaikka torjujan tarkka henkilöllisyys ei ole tiedossa. Kannattaa yrittää hyväksyä se, ettei muiden mielipiteisiin voi vaikuttaa.
 11. Muiden mielipiteellä kumppaninvalinnassasi on väliä? Jos joku sanoo ”hän ei ole sinulle se oikea”, tunnetko, häpeää tai vihaa – vai jatkatko kenties elämääsi välittämättä moisista puheista? Samaan tapaan kannattaa hyväksyä se, ettei mielestäsi täysin vääränlaista tyyppiä deittaileva kaverisi kuuntele neuvojasi. Hänellä on oikeus tehdä omat virheensä.
 12. Aina pitäisi onnistua? Jokaisella ihmisellä on päiviä, joina mikään ei onnistu. Huomenna voit kuitenkin yrittää uudestaan!
 13. Sinun tulee miettiä vuonna 2008 tekemääsi virhettä edelleen? Moni kiduttaa itseään pikkuasioilla uudestaan ja uudestaan. Muisteletko edelleen sitä yhtä virhettä, jonka kaverisi, työpaikkasi ja sukusikin on jo unohtanut? Usko pois, et ansaitse tuollaista kiusaa itseltäsi. Älä kiduta itseäsi virheilläsi.

Lähde: Buzzfeed.com

***


Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja