Mainos

11 yksinkertaista vinkkiä: Näin motivoit itsesi liikkumaan!

Seuraavien helppojen vinkkien avulla voit nostaa treeni-innostuksesi aivan uudelle tasolle. 

Pimeät illat ja kylmä sää saavat kenen tahansa treeni-innostuksen lopahtamaan. Älä kuitenkaan jää sohvan pohjalle makaamaan, vaan kokeile tehokkaita vinkkejä, joiden avulla motivoit itsesi jälleen liikkumaan. 

1. Laita treenivaatteet valmiiksi jo illalla

Yksi aamutreenaajien salaisuuksista löytyy huolellisesta valmistautumisesta. Kun pakkaat treenikassisisi tai asetat juoksuvarusteesi valmiiksi jo edellisiltana, valmistelet samalla aivosi seuraavan päivän treeniin. Kun varusteet ovat valmiina, luistat treenistä huomattavasti epätodennäköisemmin.

2. Aseta herätyskello soittamaan hyvää musiikkia

Ei ole olemassa ärsyttävämpää ääntä kuin herätyskellon piipitys. Jos mahdollista, vaihda herätyskellosi tai puhelimesi soittamaan piipityksen sijaan musiikkia, joka saa sinut hyvälle mielelle. Kun mielesi tekee herätyskellon soidessa nousta ylös ja pistää tanssiksi, motivoit itseäsi samalla kohti liikunnallisempaa päivää. 

3. Vie herätyskello kauas sängystäsi

Kun joudut nousemaan sammuttaaksesi herätyskellon, vaikein asia eli sängystä nouseminen, on jo ohitse. Voit käyttää torkutukseen käyttämäsi ajan vaikka aamuvenyttelyyn.

4. Käytä vanhoja kuviasi motivaationlähteinä

Sen sijaan, että käyttäisit aikasi tuijottamalla peiliin ja murehtimalla nykyistä ulkonäköäsi, kiinnitä jääkaapin oveen kuva itsestäsi tilanteessa, jossa tunsit olosi hyväksi. Saatat painaa kuvassa vähemmän tai enemmän, olla vahvempi tai notkeampi. Kuva muistuttaa sinua tavoitteestasi ja motivoi taatusti enemmän kuin virheiden murehtiminen.

5. Kirjoita motivaatiolauseita

Jos vanhojen kuvien katselu ei motivoi sinua tarpeeksi, kirjoita itsellesi ylös voimalauseita, jotka muistuttavat sinua tavoitteestasi. Ne voivat olla omia luomuksiasi tai tunnettuja sanontoja, pääasia on, että ne kannustavat sinut liikkeelle.

6. Panosta treenivaatteiden väreihin

Värit voivat antaa energiasysäyksen treeneihisi. Punainen on erittäin energinen väri, joten valitse päällesi punaista esimerkiksi silloin, kun aiot suunnata lenkkipolulle. Jos tarkoituksenasi on tehdä rauhallisempia harjoituksia vaikkapa joogan parissa, vaihda päällesi rauhoittavaa sinistä.

7. Parempi vähän kuin ei mitään

Jos liikunta tuntuu pakkopullalta, aloita itsesi motivointi pienin askelin. Aloita treenivaatteiden pukemisesta. Kun olet saanut vaatteet päällesi, haluat taatusti liikkua edes vähän. Lupaa itsellesi, että liikut edes viisi minuuttia. Jos liikunta maistuu, liiku viisi minuuttia kauemmin. Vaikka liikkuisit vain vartin, se on vartin enemmän kuin olit etukäteen ajatellut.

8. Kuuntele äänikirjoja tai podcasteja

Vaikka mieluisan soittolistan kuunteleminen voikin tuoda lisämotivaatiota treeneihisi, myös erilaisten äänikirjojen ja radio-ohjelmien kuuntelua kannattaa kokeilla. Voit esimerkiksi päättää, että liikut koko tunnin pituisen radio-ohjelman ajan. Tämä tapa sopii hyvin henkilöille, joilla on tapana jättää lenkki kesken tai juosta oikoreittiä kotiin.

9. Laita rahaa säästöön

Harva meistä tekisi töitä, jos ei saisi siitä palkkaa. Tätä ajatusmaailmaa kannattaa soveltaa myös treeneihisi. Laita säästöön tietty rahasumma joka treenikerran tai pudotetun kilon jälkeen, riippuen tavoitteestasi. Lopulta voit palkita itsesi säästämilläsi rahoilla ja ostaa itsellesi vaikka kasvohoidon tai uuden hajuveden.

10. Sosiaalinen media voi motivoida jatkamaan

Jos liikunnan mukanaan tuoma terveyshyödyt eivät saa sinua liikkumaan, sosiaalinen media voi olla ratkaisu ongelmaasi. Sosiaaliseen mediaan lisätyt treenikuvat ja muutoskuvat on hyvä tapa seurata omaa edistystä. Jos kuviisi saadut tsemppiviestit tai tykkäykset kannustavat sinua jatkamaan, jatka ihmeessä! Varo kuitenkin vertailemasta itseäsi liikaa muihin.

11. Palkitse itsesi muulla kuin ruoalla

Moni meistä palkitsee treenikertansa viinilasillisella tai palalla suklaakakkua. Sinun kannattaa kuitenkin pyrkiä eroon ajatusmaailmasta, jossa ruoka pitää ansaita. Jos haluat palkita liikkumisesi, tee se muulla tavoin kuin ruoalla. Ota kuuma kylpy tai katso jakso lempisarjaasi. Saat rentoutuneen ja hyvän olon ilman hiilihydraattiövereitä.

Muutaman minuutin tehotreeni sopii päivään, kun aika ei tunnu millään riittävän. 

0:45

Lähde: Cosmopolitan 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.