Mainos

10 kodistasi löytyvää asiaa, jotka tekevät olosi vetämättömäksi

Väsyttääkö? Seuraavia asioita voit syyttää, jos löydät itsesi illasta toiseen sohvan pohjalta.

Jokaisella on oikeus olla sohvaperuna silloin tällöin, mutta jos sohva kutsuu puoleensa päivästä toiseen, asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Jos tunnet olosi jatkuvasti tehottomaksi ja laiskaksi, varo seuraavia asioita, jotka voivat olla syypäitä laskeneeseen energiatasoosi. 

1. Sotkuinen pöytä

Jos siirrät jatkuvasti töitäsi tai luovut suunnitelmistasi, syy voi olla työhuoneesi sotkuisen pöydän. Princetonin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan näköhavainnot vaikuttavat huomattavasti aivojemme toimintaan. Sotkuinen työpöytä hidastaa aivojen toimintaa, mikä saa puolestaan olomme tuntumaan sekä fyysisesti että henkisesti väsyneeksi.

2. Siniset seinät

Monet tahot suosittelevat maalaamaan makuuhuoneen seinät sinisiksi, mutta juuri samasta syystä sinun ei tulisi maalata muiden huoneen seiniä kyseisellä värillä. Tutkimusten mukaan sinisellä maalatut seinät saavat sydämen sykkeen ja verenpaineen laskemaan, mikä aiheuttaa väistämättä uneliaisuutta. 

3. Huonelämpötila 

Lukuisten tutkimusten mukaan 15,5–20-asteinen makuuhuone takaa parhaimmat yöunet. Jos koko asuntosi on asetettu tähän samaan lämpötilaan, saatat löytää itsesi yhä useammin päiväunilta. 

4. Puhelimesi äänet

Yhdysvaltalaisen National Sleep Foundation -tutkimuskeskuksen mukaan ihmiset, jotka heräävät kesken yöuniensa puheluun, tekstiviestiin tai sähköpostiääneen, tuntevat olonsa väsyneeksi koko seuraavan päivän ajan. Vaikka nukahtaisit pian uudelleen, puhelimeen herääminen on jo ehtinyt tehdä tehtävänsä.

5. Hiilihydraattipitoiset naposteltavat

On tieteellisesti todistettu, että runsaasti hiilihydraatteja ja sokereita sisältävät naposteltavat nostavat verensokerin nopeasti pilviin, mutta ne saavat sen myös tulemaan nopeasti alas. Tämä verensokerin vaihtelu väsyttää kenet tahansa.

6. Kotisi tai työpaikkasi valaistus

Iltapäivisin moni meistä ajattelee, että voisi viettää koko loppuelämänsä sohvalla maaten. Mutta tiesitkö, että valaistuksella on suuri rooli tämän olotilan syntymiseen. Northwesternin yliopiston tutkijoiden mukaan päivänvalossa työskentelevät nukkuvat paremmin öisin. Jos työskentelet ainoastaan keinovalon varassa, yöunesi saattavat häiriintyä ja jättäen olosi väsyneeksi koko seuraavan päivän ajaksi. 

7. Tietokoneesi

Kun voit tilata vaatteita, katsella televisiosarjoja ja pitää yhteyttä ystäviisi tietokoneen avulla, miksi poistuisit sen luota? Tietokoneella olo voi olla syynä siihen, että valvot myöhempään kuin sinun oli alunperin tarkoitus, mikä puolestaan vie aikaa yöuniltasi.

8. Tuoksukynttilät

Wesleyanin yliopiston tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että laventelin tuoksu ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua nukkumaan paremmin. Jos poltat laventelikynttilää keskellä päivää, tuoksu saa olosi rentoutumaan ja tekee sinut uneliaaksi, vaikka nukkuminen ei olisi suunnitelmissasi seuraavaan pariin tuntiin.

9. Televisiosarjat

Valitettavasti illalla katsomasi televisiosarja voi olla syypää siihen, jos jätät seuraavana päivänä kuntosalitreenit välistä. Television sininen valo häiritsee melatoniinin tuotantoa, joka puolestaan kertoo elimistöllesi, milloin on aika nukkua.  Kun yöunet häiriintyvät, olo on vetämätön koko seuraavan päivän.

10. Kahvinkeitin

Kahvi antaa meille toivottua energiaboostia, mutta kahvin juominen liian myöhään illalla voi pitää sinut hereillä pitkälle yöhön. Vaikka mielesi kuinka tekisi keittää kahvia iltapalan kanssa, se kannattaa jättää välistä. 

Video: Ota tästä mallia – jos laiskuus yllättää, voit opettaa myös lemmikisi siivoamaan. 


Lähde: Housebeautiful 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.