Zumban suosio laskee – Lue, miksi tunteja poistetaan!

Zumban suosio näyttää lähteneen laskuun. Osa harrastajista on hylännyt lajin sen vaikeutumisen ja epäpätevien ohjaajien takia. Tuntitarjontaa on jo alettu vähentää.

Yrittäjä ja ryhmäliikuntaohjaaja Nina Wilenius kertoo, että zumba-villitys valtasi Suomen vuonna 2009. Sitä ennen se oli myllännyt monta vuotta Yhdysvalloissa.

– Nyt on havaittavissa, että zumba on jo käynyt korkeimmalla aallonharjallaan ja menossa hieman alaspäin, Wilenius sanoo.

– Tiedän, että joillakin paikkakunnilla on jo jouduttu poistamaan zumba-tunteja valikoimasta, koska niitä ei saada täyteen.

Wilenius uskoo, että käänne johtuu osittain siitä, että asiakkaat osaavat vaatia laatua.

– Kun zumba-huuma valtasi Suomen, lähes kaikki ryhmäliikuntaohjaajat kouluttautuivat zumba-ohjaajiksi. Tässä pärjätäkseen täytyy kuitenkin olla jonkunlainen "tyyppi": todella hyviä zumba-ohjaajia on niin paljon, etteivät vähemmän pätevät pärjää markkinoilla.

– Toisaalta zumba-tunneista on myös tehty liian vaikeita. Ohjaajat eivät ohjaa verbaalisesti vaan näyttävät mallia pienillä eleillä, käsiliikkeillä ja hihkaisuilla. Osa porukasta kokee, etteivät he pärjää ja haluavat siksi helpompaa, Wilenius sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat