Oho! Liikunta lisää naisten orgasmeja ja aiheuttaa miehille päänsärkyä

Vuosikausien ajan tutkijat ovat ylistäneet liikunnan terveellisiä sivuvaikutuksia. Säännöllinen liikunta auttaa laihtumaan, parantaa mielialaa ja pidentää elinikää. Mutta päivittäinen urheilu voi aiheuttaa myös outoja ja ihania sivuvaikutuksia. Asiantuntijat kertovat kehon erikoisimmat reaktiot liikuntaan.

Joillekin ihmisille urheiluallergia ei oikeasti ole vain tekosyy maata sohvalla. Erittäin harvinaisissa tapauksissa treenaaminen voi aiheuttaa allergisen reaktion, joka voi johtaa nokkosihottumaan, punoitukseen ja hengityksen vinkumiseen. Useimmiten reaktion laukeamiseen vaikuttaa jokin ruoka.

Jos tiedät piilevästä ruoka-allergiasta, pyri välttämään näitä tuotteita vähintään kuusi tuntia ennen kuntoilua ja kanna mukanasi adrenaliinikynää.

Väsyttääkö urheilu?

Kukaan ei oikein tiedä varmasti, miksi haukottelemme, saati miksi jotkut haukottelevat treenaamisen alussa. Tutkijat spekuloivat ennen sillä, että haukottelu auttaa lisäämään hapen virtausta aivoihin. Marylandin yliopiston tutkimuksessa todettiin, että haukottelulla ja hengittämisellä ei ole minkäänlaista suhdetta. Sen sijaan haukottelu voi olla kehon tapa käsitellä siirtymiä. Siirtymiä voivat esimerkiksi olla herääminen, kyllästyminen tai treenaaminen.

– Jos alat yhtäkkiä harjoitella, kehosi yrittää edelleen sopeutua muuttuneeseen hengitykseesi ja verisuonten laajentumiseen. Haukottelu voi olla osoitus siitä, että alat lämmetä, Alice Burron, liikuntafysiologi ja tiedottaja Amerikan liikuntaneuvostosta on sanonut.

Pieni haukottelu harjoittelun alussa ei vielä ole vaarallista, mutta liiallinen haukottelu voi olla merkki taustalla olevista sydän- ja verenpaineongelmista, joiden vuoksi kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Pientä motivaatiota kuntoiluun, coregasmi eli kuntosaliorgasmi

Moni nainen kertoo saavansa orgasmin - siis coregasmin, treenatessaan. Mikä tahansa kuntoilu ei kuitenkaan laukaise isoa Oota. Coregasmi tapahtuu yleisimmin voimakaan core- eli keskivartaloharjoituksen seurauksena.

Vaikka mikä tahansa kohtuullinen liikuntaa voi laukaista vapauttavan hyvän olon tunteen ja lisätä verenkiertoa, core tavoittaa parhaiten lantionpohjan lihakset, jotka yhdistyvät myös orgasmiin.

– On todennäköistä, että hyvän olon tunne, jonka saat lihasten supistuessa core-kuntoilun aikana, jäljittelee samoja tuntemuksia, jotka syntyvät sukupuolielinten stimuloinnin orgasmeista, on kirjailija ja tohtori Sara Nasserzadeh kertonut.

Säryt ja kivut ovat yleisiä

Liikunta voi aiheuttaa sydämen ja pään pahoinvointia. Kukaan ei tiedä, miksi liikuntapäänsärkyä tapahtuu. Tutkijat ovat esittäneet, että tiukka harjoitus saattaa aiheuttaa verisuonten laajentumista kallon sisällä.

Vaikka kuka tahansa voi kokea liikunnan aiheuttamaa päänsärkyä, joidenkin kohdalla särky voi kestää jopa kaksi päivää. Tämä sivuvaikutus on erityisen yleinen parikymppisillä miehillä. Tämä saattaa johtua siitä, että miehet todennäköisimmin nostelevat painoja ja tekevät liikkeitä, jotka voivat aiheuttaa jännitystä yläselkään ja sitä kautta päähän.

Päänsärky ei saisi pilata kuntoilurutiinia. Jos päänsäryt ovat pysyviä, keskustele lääkärin kanssa tulehduskipulääkkeiden käytöstä.

Liikuntakramppejaeli vatsakipuja voi esiintyä useista syistä, kuten nestehukan tai huonosti istuvien kenkien vuoksi. Yleensä hikoilet paljon enemmän nestettä kuin nautit ja nielet harjoituksen aikana. Tämä voi muuttaa kehon mineraalipitoisuutta. Kaliumkanavat kontrolloivat lihaksen supistumista, joten mikä tahansa epätasapaino voi aiheuttaa lihasten krampin.

Kokeile eväsbanaania, joka on hyvä kaliumin lähde, ja muista juoda nesteitä ennen harjoittelua, neuvoo Alice Burron. Nestettä tulisi juoda noin 2,3 desilitraa 15−20 minuutin välein kuntoilun aikana.

Nämä ovat ikäviä oireita

Mikään ei keskeytä mielenrauhan etsimistä ikävämmin kuin se, että kuulet kovan ääneen joogahuoneessa tai yrität pitää omaa paukkuasi sisälläsi. Ongelma on hieman nolo, mutta todella yleinen esimerkiksi joogan aikana, kertoo Burron. Ongelman minimoimiseksi Burron suosittelee vähentämään ruokavaliosta maitotuotteita, papuja ja parsakaalia.

Vaikka joidenkin ihmisten hengitys helpottuu kun he kuntoilevat, niin useampi valittaa vuotavasta nenästä. Ulkona kuntoiltaessa nenän vuotamiseen voi olla monia syitä, kuten siitepöly, lämpötila, tai ulkoilman kosteus. Ongelmaan ei ole paljon muita ratkaisuja kuin kuntoilurutiinien keventäminen ja kuntoilu sisätiloissa.

Jos kesken juoksua tunnet polttavaa kipua rinnassasi, älä huoli. Se on todennäköisesti seurausta aamupalaksi syömästäsi ruoasta. Tietynlainen liikunta, kuten juokseminen tai punnerrukset, voivat työntää vatsan sisällön ylös ruokatorveen, jolloin happamat röyhtäykset ja närästys alkavat.

Onneksi treeninärästys on helposti vältettävissä. Vältä meijerituotteita ennen kuntoilua ja odota noin kaksi tuntia jokaisen aterian jälkeen ennen kuin lähdet lenkille. Muista, että jos rintakipu on yhä voimakas, lopeta harjoittelu ja hanki apua.

Noin kolmannes amerikkalaisista naisista kärsii ponnistuspidätyskyvyttömyydestä. Kova urheilusuoritus voi aiheuttaa vuotoa sopimattomalla hetkellä. Oireiden todennäköisyys kasvaa iän myötä, kun lantionpohjan lihakset heikentyvät ajan myötä ja raskauden jälkeen. Vaivaan on kuitenkin olemassa apukeino, nimittäin jo aikaisemmin mainittu lantionpohjalihasten treenaaminen. Orgasmit tulevat kaupan päälle.

Lähteet: http://fitbie.msn.com, www.womenshealthmag.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat