Ystävän puoliso Tinderissä – pitääkö kaverille kertoa? Miehet vastaavat

Moni käyttää deittipalvelu Tinderiä – myös jotkut parisuhteessa elävät. MTV Lifestyle selvitti, kuinka kiusallisesta tilanteesta Tinderissä selviää.

Näin miesraati vastasi:

”Selailin Tinderiä ja törmäsin siellä hyvän ystäväni tyttöystävään. Painoin tietysti hänen kohdallaan raksia, mutta jäin epäröimään, että pitäisikö minun kertoa löydöstäni ystävälleni vai ei?”, nimimerkki Kerronko? kysyy.

"Ei tarvitse kertoa. Ei ole ulkopuolisten asia puuttua muiden suhteeseen. Jos suhde on huonolla tolalla niin vaikeudet  tulevat joka tapauksessa esille ennen pitkään. Mutta tuohan ei edes automaattisesti tarkoita, että suhde on ongelmissa; niin kauan kuin tyttöystävän touhuissa ei ole rakkaus kuvioissa niin ei ole ongelmaa. Mies voi tehdä samoin."
– Mies, 36, naimisissa

”Ei välttämättä mikään mainitsemisen arvoinen asia – kaikkihan siellä nykyään pyörii, oli sinkku tai ei.”
– Mies, 29, sinkku

“Hei Tinderöijä.
Kai tuo ystäväsi tyttöystävä on tajunnut että julkisessa deittisovelluksessa ei voi kauheasti piilossa pysyä, salapettämispanosivustot ovat sitten erikseen? On toki otettava huomioon ettet voi nyt tietää lainkaan miksi hän on Tinderissä. Koska painoit sitä ruksia. Välttämättä kyse ei ole pettämisestä, paremman etsimisestä tai muusta sellaisesta tarpeesta. Kadullakin katsellaan muita ihmisiä, Tinder on joillekin vain ajanvietettä. Saatat toki aiheuttaa vaan ylimääräistä mielipahaa ja skismaa väleihin. Mutta ehdottomasti on kerrottava."
– Mies, 31, sinkku

”Totta kai kertoisin! Varmistaisin, että onko sovittu juttu. Ettei toinen vaan käyttäisi aikaa elämästään sellaiseen ihmissuhteeseen, mikä ei palvele sen haluja.”
– Mies, 23, sinkku

"Ilman muuta kerrot. Ymmärtäisin epäröintisi, jos olisit painanut sydäntä."
– Mies 31, avoliitossa.

"Kyseleppä vaivihkaa, että josko kaveri tietääkin tästä jutusta ja muista: Tieto lisää tuskaa, myös kaverillesi. Mitä ei tiedä – ei voi satuttaa. Tuo Tinder ja muut pariutumisaplikaatiot ovat saatanan keksintöjä – ei niistä hyvä heilu."
– Mies, 45, naimisissa

”Tinderiä ei käytetä puhtaasti nettideittailuun, vaan sillä voi myös chattailla ihmisten kanssa ilman mitään muuta ajatusta tai sitten vain katsella uteliaisuudesta kuvia. Toisaalta naisilla on tapana tarkistaa markkina-arvoaan myös. Ei ole uusi konsepti.

Satuitko katsomaan lukiko esittelyssa mitään, kuten ”suhteessa, en etsi seuraa, kunhan vain katselen”?

Toki voidaan ajatella sitä toista skenaariota, missä nainen on vähän kyllästynyt omaan suhteeseensa ja kaipaa jotain muuta elämäänsä, joten hakee sitä sitten Tinderistä. Mutta sen sijaan, että menet heti ystävällesi puhumaan asiasta, niin miten olisi, jos kysyisit naiselta suoraan? Sen pohjalta voi sitten edetä, jos kyse on suhdeongelmista, niin koettaa saada nainen puhumaan niistä miehelleen. If all else fails, niin sitten voit toki mainita asiasta ystävällesi. Itse haluaisin kuulla asiasta ensisijaisesti naiselta itseltään.

Kohdalleni ei muistaakseni ole osunut kavereiden tyttöystäviä, mutta jos olisin vaikkapa Facebookissa heidän kavereitaan, niin todennäköisesti kysyisin heiltä itseltään ensin sen sijaan, että kaverilleni menisin heittämään: ”Törmäsin muuten sun tyttöystävään Tinderissä”.” – Mies, 33, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat