Onko seksin puute käypä syy lopettaa parisuhde? Lukijaraati vastaa: "Jos olet jo yrittänyt puhua..."

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
KATSO MYÖS: Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen.

"Meillä on meno hiljentynyt kokonaan petipuuhien suhteen. Olen yrittänyt selvittää asiaa puhumalla, mutta turhaan. Mitä tässä pitäisi tehdä? Jos sama meno jatkuu, missä vaiheessa on ok nostaa kytkintä?" kysyy nimimerkki Lohduton Lasse.

Näin raati vastasi

"Jos kumppanisi ei suostu edes puhumaan asiasta, lähtisin suhteesta. Ei tuo tilanne ainakaan korjaannu, jos siitä ei voi edes puhua. Sitä paitsi kumppanillasi saattaa olla jo joku toinen ja siksi hän ei enää lämpene sinulle. Olet oikeutettu omaan onneesi."
– Nainen, 36, sinkku

"Heti."
– Nainen, 42, sinkku

"Ei ole toivoa. Erittäin todennäköisesti vaimolla on toinen ja yhtä todennäköisesti hän toivoo sinun lankeavan toiseen, jotta kannat syyn erosta.”
– Mies, 60, avioliitossa

"Kysyt lyhyesti, voitko/voitteko tehdä vielä jotain asian korjaamiseksi. Taustalla voi olla esimerkiksi terveysongelmia. Mutta jos kiinnostus on kerta kaikkiaan ohi, on nopea ero paras ratkaisu. Toki ystävällisesti, jos mahdollista."
– Mies, 59, sinkku

"Puhuminen on kaiken ydin. Onko huolia, stressiä? Onko mahdollisesti terveydessä jotain? Voiko parisuhde ja henkilöt siinä hyvin? Paljon kysymyksiä. Jos syy ei ala selvitä, ja aletaan puhua kuukausien selibaatista, on parempi lähteä, jos siltä tuntuu."
– Nainen, 30, avioliitossa

"Jos olet jo yrittänyt puhua hänen kanssaan, eikä hän ole halukas selvittämään asioita, niin eiköhän se ole aika selvä merkki siitä, että on aika lähteä."
– Nainen, 46, parisuhteessa

"Huomioitko riittävästi parisuhteen muut aspektit kuin seksielämän? Tunteeko hän olevansa hyväksytty omana itsenään ja tunteeko hän tulevansa kuulluksi. Keskusteletteko monista eri asioista ja kosketatko häntä muulloinkin kuin silloin kun haluat seksiä?"
– Nainen, 43, avioliitossa

"Kyllähän se pohjasyy pitää löytyä, että vaivaa voi hoitaa. Me olemme välillä olleet vuosia ilman ja välillä ollut hyvinkin aktiivista. Tämä on toiminut ihan hyvin, kunhan on ollut molemmille ok. Jos et voi olla ilman, lähde."
– Nainen, 42, avioliitossa

"Etsi toinen, joka nauttii seksistä yhtä paljon kuin sinä itse. Pihtaaminen on väkivaltaa. Ei niin voi jatkaa. Itsellä ja kumppanillani halut ovat samanlaiset. Ei siinä ole mitään sen enempää selvittelemistä. Jos seksi ei toimi, niin ei toimi mikään muukaan."
– Nainen, 39, parisuhteessa

"Heti jos siltä tuntuu, että vain seksin määrä suhteessa merkkaa."
– Mies, 27, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat