Lukijaraadin mukaan jokaisen parin kannattaisi keskustella parisuhteen rajoista – "Olemme käyneet tästä tiukan keskustelun suhteen alkuvuosina, kun selvisi että..."

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
KATSO MYÖS: Miksi ihminen pettää rakastaan? "Tähän liittyy hirveän monia asioita".

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Pitäisikö arjessa keskustella puolison kanssa samalla tavalla "rajoista" kuin Temppareissa [Temptation Island -tv-sarjassa]. Houkutusten saarella huomaa nopeasti, että pareilla on saattanut olla hyvinkin eriävät käsitykset siitä, miten on ok käyttäytyä esimerkiksi baarissa vieraiden ihmisten kanssa. Oletko käynyt puolisosi kanssa tämän keskustelun vai vain olettanut, että olette samalla aaltopituudella parisuhteenne rajoista?" kysyy nimimerkki Iltanuotio.

Näin raati vastasi

"Eivätkö kaikki käy tällaisia keskusteluja? Parisuhteissani on aina keskusteltu, missä menee kummankin rajat sekä missä rajat menevät meidän suhteessamme. Tarvittaessa on palattu aiheeseen ja keskusteltu siitä, onko raja jossain tilanteessa ylitetty."
– Nainen, 32, sinkku

"Todellakin nämä asiat pitää keskustella suoraan, avoimesti ja yksiselitteisesti läpi. Minun kirjoissani pettämistä on kaikki, mitä ei voi toiselle kertoa. Itse en ole lainkaan yksiavioinen, mutta koskaan en ole ketään pettänyt."
– Nainen, 38, sinkku

"Jollei asia ole itsestään selvä, olet täysin väärän ihmisen kanssa. Tempparit, jos antaa neuvoa edes hiukan parisuhteelle, on jo tilanne erittäin huono."
– Mies, 32, parisuhteessa

”"Puolisoina" ollaan armottomasti myöhässä tämänkaltaisen keskustelun kanssa.  Arvokeskustelut tulee käydä seurusteluvaiheessa, jolloin vielä kumpi osapuoli tahansa voi heittää pyyhkeen kehään ilman, että korjaamattomia vaurioita on syntynyt."
– Mies, 66, avioliitossa

"En tiedä, mitä Tempparit on, mutta olisi ollut hyvä keskustella asioista, koska ilmeisesti meillä on eri rajat, minulla tiukemmat. Valitettavasti vaimo päättää keskustelun agendan eikä minulla ole aloiteoikeutta kotikokouksessa."
– Mies, 58, avioliitossa

"Kyllä. Koen, että on hyvä kertoa puolin ja toisin, missä kokee menevän pettämisen raja. Meillä tosin on joutunut käsittelemään sitäkin, missä menee loukkaamisen raja. Toisella tuntuu olevan aika laaja käsite, miten voi käyttäytyä."
– Nainen, 53, parisuhteessa

"Koska Ihmiset ja pariskunnat ovat erilaisia ja eri parisuhteiden rajat ovat erilaisia, on vain fiksua keskustella oman kumppanin kanssa, mikä on sallittua juuri siinä kyseisessä parisuhteessa ja mikä ei. Näin koituu ehkä vähemmän yllätyksiä ja mielipahaa."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"En ole keskustellut, ehkä pitäisi."
– Nainen, 34, parisuhteessa

"Olemme käyneet tästä tiukan keskustelun suhteen alkuvuosina, kun selvisi että mieheni harrastaa kaveriporukassa ja heidän naisystäviensä kanssa alasti kimppasaunoja ja paljuilua. Minulle tämä ei todellakaan ollut ok eikä ole kyllä vieläkään."
– Nainen, 31, avioliitossa

"Hyvähän se on keskustella, mikä on sopivaa ja mikä ei. Onhan näissä asioissa ihmisillä erilaiset käsitykset ja ne on hyvä laittaa samalle viivalle kumppanin kanssa."
– Mies, 43, parisuhteessa

"Pitäisi keskustella. Olen jopa kysynyt, haluaako kumppanini tietää, jos ihastun toiseen. Hän haluaa tietää, koska silloin voidaan korjata tilanne, jos jokin on mennyt huonosti tai olen jäänyt paitsi jostain, mitä tarvitsen ja haluan."
– Nainen, 39, parisuhteessa

"Tämä on outoa. Kyllä jo alussa tuon julki esimerkiksi, että en etsi avointa suhdetta ja niin edelleen. Luulen myös, että samanlaiset ihmiset ajautuvat yksiin.”
– Nainen, 32, avioliitossa

"Jos tutustuu kumppaniin vähän kauemmin kuin neljä kuukautta, niin eiköhän siinä tutustu samalla kumppanin rajoihin sen verran, että osaa käyttäytyä niitä rikkomatta. Emme ole tehneet mitään listaa rajoista, vaan olemme olleet samalla aaltopituudella ainakin tähän asti."
– Nainen, 23, avoliitossa

"Rajoista pitää aina puhua oli sitten telkkarissa tai ei."
– Nainen, 20, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat