Ystävällisyys kannattaa – lue 4 erinomaista syytä

Maailma kaipaa enemmän ymmärtäväisyyttä ja ystävällisyyttä. Iloinen käytös todella kannattaa, sillä se pidentää elämää ja lisää onnellisuutta.

Ystävälliset ja iloiset teot eivät ole koskaan suututtaneet ketään. Huffington Post -sivustolla lueteltiin useita syitä siihen, miksi ystävällisyys todella kannattaa.

Lisää elinvuosia

Erään tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka tekevät hyväntekeväisyyttä elävät keskimäärin muita kauemmin. Hyvät teot siis saattavat lisätä muutaman vuoden elinikääsi.

Lisää onnellisuutta

Olet varmasti huomannut, kuinka onnelliseksi olet tullut, kun olet saanut auttaa jotakin. Sano joka päivä muutama iloinen asia työtoverillesi, ystävälle, perheenjäsenelle tai ventovieraalle ja tulet itsekin paljon onnellisemmaksi.

Avain menestykseen?

Ystävällisyys ja ymmärtäväisyys kannattavat myös työelämässä, sillä silloin ihmiset luottavat ja kommunikoivat kanssasi enemmän. Tutkimusten mukaan inspiroiva pomo myös saa työntekijät tekemään oma-aloitteisesti paljon enemmän töitä, kuin esimerkiksi tiukka pomo.

Lievittää stressiä

Eräs paviaaneille suoritettu tutkimus antaa ymmärtää, että kilpailunhalu ei ole välttämättä paras keino. Tutkimuksessa nimittäin alphauroksilla oli paljon enemmän stressiä kuin muilla. Ota siis rennosti ja ystävysty samalla uusien ihmisten kanssa ja huomaat takuulla, kuinka stressitasot vähenevät.

Lähde: Huffington Post 

Lue myös:

    Uusimmat