Jari Kurrin valttikortti paljastui – Jokerit ry kertoo taustan Teemu Selänteen leirin vetäytymiseen

MTV Urheilu uutisoi: Jari Kurrin asema Jokerien omistajana hiertää SM-liigassa – tästä on kyse! 4:11
MTV uutisoi viime keväänä, että Jokerien taustayhtiön omistajaan Jari Kurriin suhtaudutaan SM-liigassa negatiivisesti.

Voimassa oleva sopimus Jari Kurrin ja Helsingin Jokerit ry:n välillä Jokerit-tavaramerkin käytöstä on syynä Teemu Selänteen ympärille muodostuneen sijoittajaryhmän vetäytymisessä helsinkiläisseuran liigapaluuprojektista. Helsingin Jokerit ry tiedotti asiasta maanantaina.

Selänne ilmoitti sunnuntai-iltana, että hänen vetämänsä sijoittajaryhmä vetäytyy hankkeesta tuoda Jokerit takaisin SM-liigaan kaudesta 2023-24 alkaen. Naurava Narri Oy:n nimellä toimiva taustayhtiö ei päässyt neuvotteluissa eteenpäin nimioikeudet omistavan Helsingin Jokerit ry:n kanssa.

MTV Urheilu yritti maanantaina turhaan tavoittaa Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtajaa Kim Borgströmiä. Aamupäivällä Ry valotti tilannetta tiedotteessaan. Yhdistyksen mukaan oikeudet Jokerit-nimen käytöstä ovat edelleen Jari Kurrinjohtamalla yhtiöllä, joka pyöritti seuran toimintaa KHL:ssä.

– Helsingin Jokerit ry:llä ja Jokerit Hockey Club Oy:lla on voimassa oleva sopimus Jokerit-tavaramerkistä. Sopimus ei ole rauennut keväällä, kuten mediassa on esitetty, seura tiedotti.

Tästä syystä taustayhdistys on halunnut löytää Jokereille ”paras ja kestävin vaihtoehto” yhdessä Kurrin kanssa. Jääkiekon SM-liiga Oy puolestaan tiedotti heinäkuussa, että liigapaluun edellytyksenä uuden organisaation on katkaistava kaikki siteensä KHL-ajan Jokereihin.

Helsingin Jokerit ry on tehnyt Jokerit Hockey Club Oy:n kanssa yhteistyötä junioripuolella. Myös tämä painaa vaakakupissa.

– Jokerien junioritoiminnasta vastaavana tahona meille on luonnollisesti myös tärkeätä turvata Jokerit Hockey Club Oy:n hallinnoimien U20-junioreiden pitkäjänteinen toiminta osana seuran junioriputkea.

Samalla Helsingin Jokerit ry tyrmää väitteet siitä, että neuvottelut Selänteen johtaman ryhmän kanssa olisi katkaistu seuran puolelta.

– Mediassa ilmennyt väite, ettei Ry kelpuuttanut Nauravat Narrit Oy:tä, ei pidä paikkaansa. Ry on keskustellut Nauravat Narrit Oy:n kanssa yhtenä vaihtoehtona Jokerien parhaan tulevaisuuden takaamiseksi.

– Vaikka keskustelut Nauravat Narrit Oy:n kanssa päättyivätkin tuloksettomina, emme Ry:ssä sulje millään muotoa pois mahdollisuutta, etteikö yhtiön taustahenkilöillä voisi olla roolia Jokerien tulevaisuudessa, seura linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat