Jokerien liigahankkeen mannerlaatat järisivät: Teemu Selänteen johtama ostajaryhmä pettyi pahasti neuvotteluiden kariutumiseen – "Emme tiedä, mitä on tapahtunut"

Tulosruutu: Jokereiden liigahankkeen mannerlaatat liikkuivat – seuraikoni Keijo Säilynoja kommentoi sunnuntain yllätysuutista

Teemu Selänteen vetämä ostajaryhmä, Naurava Narri Oy, kertoi sunnuntaina vetäytyvänsä hankkeesta tuoda Jokerit takaisin SM-liigaan. Tiedotteessa kerrottiin päätöksen johtuvan Jokerien nimen ja logon omistavan Helsingin Jokerit ry:n päätöksestä lopettaa neuvottelut tällä viikolla.

Naurava Narri Oy:n puheenjohtaja ja Jokerien seuralegenda Keijo Säilynoja kertoi MTV Urheilulle, ettei heillä ole tiedossa syytä, miksi ry halusi lopettaa neuvottelut.

– Me käytiin hyvät neuvottelut. Olemme keskustelleet kuukausia hyvässä hengessä ja rakentavasti ry:n kanssa. Emme ole tietoisia ry:n päätöksenteon perusteista, päätöksentekoon vaikuttavista asioista tai päätösprosessista – eli siitä, minkä takia meidän kanssa ei jatketa keskusteluja, Säilynoja kertoi MTV Urheilulle, joka ei ole toistaiseksi tavoittanut ry:n puheenjohtajaa Kim Borgströmiä kommentoimaan asiaa.

Säilynojan mukaan neuvottelujen ydinkysymykset käsittelivät muuten edustusjoukkueen ja junioriorganisaation yhteistyöhön liittyviä tavanomaisia asioita.

– Koko prosessi on mennyt tähän asti hyvin, mutta tosissaan emme tiedä, mitä on tapahtunut.

SM-liiga julkaisi Naurava Narri Oy:n tiedotteen jälkeen oman tiedonannon, jossa se kertoi kahden erillisen tahon lähestyneen sarjaa liigalisenssin suhteen. Toinen tahoista oli mainittu Naurava Narri Oy. Tällä viikolla esiin nousseen toisen tahon kokoonpano tai taustat eivät ole Liigan mukaan sen tiedossa.

– Meille on viimeisen viikon aikana selvinnyt, että on joku toinen taho, mutta ei tiedetä, mikä taho se on. Emme ole olleet mihinkään muuhun tahoon yhteydessä, eikä myöskään meihin ole oltu yhteydessä, Säilynoja kertoi.

Naurava Narri Oy kävi neuvotteluja myös Jokerien pääomistajan Jari Kurrin kanssa. 

– Me olemme lähestyneet seuralegenda Jari Kurria sopiaksemme hyvässä hengessä kapulanvaihdosta tulevaisuuteen liittyen, mutta ilmeisesti he ovat halunneet, että asiaa edistetään jotain toista kautta. Muuta en voi kommentoida noista keskusteluista, Säilynoja sanoi.

MTV Urheilun tietojen mukaan Naurava Narri Oy tarjosi Helsingin Jokerit ry:lle samansuuntaista sopimusta kuin sillä oli ollut myös KHL:n aikana.

– Olemme olleet ry:n kanssa oikeastaan yhtä mieltä mieltä taloudellisista, kaupallisista ja kilpailullisista asioista. Iso asia siinä on ollut se, että molemmat tahot ovat ajatelleet pitkäjänteisesti junioritoiminnan turvaamista ja edustuskiekkoilun rakentamista omaan pelaajapolkuun sitoutuen.

– Pettyneitähän me ollaan. Jokerit on meille lähellä sydäntä. Tässä on ollut pitkä prosessi ja paljon hienoja ihmisiä takana. Olemme saaneet vahvaa tukea sidosryhmiltä ja eri puolilta Jokereista. Loppujen lopuksi toivomme, että kaikki menisi Jokerien kannalta hyvin. Toivomme, että uudet tahot lähtisivät viemään asiaa eteenpäin puhtaalta pöydältä ja hyvillä arvoilla, Säilynoja päätti.

Lue myös:

    Uusimmat